Humanitas Midden-Groningen huldigt trouwe vrijwilligers; Ge Kolk benoemd tot lid van verdienste

De afdeling Midden-Groningen van Humanitas trakteerde haar vrijwilligers dinsdag in de Vredekerk in Hoogezand op een stamppotbuffet. Daarbij werd een groot aantal vrijwilligers bedankt voor zijn trouwe inzet voor de lokale afdeling. Ge Kolk werd zelfs tot lid van verdienste van Humanitas benoemd.

Ge Kolk zet zich al 30 jaar als vrijwilliger in voor Humanitas. Ze vervulde meerdere functies binnen de lokale afdeling en verricht ook nu nog tal hand- en spandiensten voor de afdeling. Ze is bovendien coördinator van de hulpcentrale.

Reden voor Humanitas haar te benoemen tot lid van verdienste. De bijbehorende draagspeld werd uitgereikt door Humanitas’ hoofdbestuurslid Bram Smit.

Vice-voorzitter Bram Smit van Humanitas speldt Ge Klok het insigne op. Foto: Eigen foto

Annie Klopstra

Ook de lokale afdeling huldigde Kolk voor 30 jaar vrijwillige inzet. Diezelfde eer viel Annie Klopstra ten deel. Zij was eerder, bij haar afscheid als coördinator van de hulpcentrale in 2007, al tot lid van verdienste van Humanitas benoemd.

16 vrijwilligers

Naast Kolk en Klopstra werden 16 vrijwilligers van de afdeling Midden-Groningen gehuldigd omdat ze zich al 10 jaar vrijwillig inzetten voor Humanitas.

Alle jubilarissen werden toegesproken door voorzitter Bert Kolk van Humanitas Midden-Groningen en kregen een bloemetje.

4 andere trouwe vrijwilligers moesten verstek laten gaan op het eindejaarsbuffet, dat door 127 vrijwilligers bezocht werd.