38e Ponybar kerstzaalvoetbaltoernooi op 19 december van start

Het 38e Ponybar kerstzaalvoetbaltoernooi gaat donderdag 19 december van start in sporthal De Goorns in Gieten. Liefst 25 (veld)teams strijden om de toernooiwinst, waarmee het toernooi een van de grootste van Noord-Nederland is.

Na een afwezigheid van een jaar, vanwege een blessuregolf, is meervoudig toernooiwinnaar Muntendam weer van de partij. Andere nieuwkomers zijn Borger, Buinen, Groninger Boys, Heeg, Jong Gieten, Sellingen en Siddeburen.

De eerste ronde bestaat uit vijf poules van vijf deelnemers. Van iedere poule plaatsen de nummers 1 tot en met 3 zich voor de halve finales, die op vrijdag 27 tot en met zondag 29 december op het programma staan. De finale wordt gespeeld op zaterdag 4 januari.

Op 19 december trappen de deelnemers van poule A af. In deze sterk bezette poule neemt de verrassende winnaar van vorig jaar, BSVV uit Bovensmilde, het op tegen ASVB uit Blijham, Sellingen en Siddeburen.

Runner-up

Een dag later wordt poule B gespeeld, met daarin de runner-up van vorig jaar, WVV (zondag) uit Winschoten, Veendam 1894, Gasselternijveen, Groninger Boys en Jong Gieten. In poule C, die op zaterdag 21 december wordt gespeeld, komen Hoogezand (vorig jaar zesde), het altijd sterke LTC uit Assen, Buinen, Gieten 2 en WVV (zaterdag) tegen elkaar in actie.

De plaatselijke favoriet, Gieten 1, dat vorig jaar zo goed presteerde door als vijfde te eindigen, komt uit in poule D, die op zondag 22 december wordt gespeeld. De tegenstanders tijdens die middag zijn Nieuw Buinen (vorig jaar vierde), buurman Eext, ZNC uit Zuidbroek en nieuwkomer Borger.

Op maandag 23 december neemt Rolder Boys, dat vorig jaar als derde eindigde, het in poule E op tegen het Friese Heeg, het Vriezer VAKO, SETA uit Musselkanaal en Muntendam.

Elke speeldag wordt in sporthal De Goorns afgetrapt om 19.00 uur. Uitzondering hierop zijn de zondagen, dan rolt de bal om 13.00 uur

Speelschema

Voor het actuele en volledige speelschema zie www.vvgieten.nl.