Russische klas Aletta naar de RUG

HOOGEZAND - Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College uit de onderbouw havo/vwo die het vak Russische taal volgen hebben een bezoek gebracht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In de Universiteitsbibliotheek werden zij gastvrij ontvangen door een woordvoerder van het Centre for Russian Studies.

De brugklassers (beginnersgroep) en de tweede klassers (gevorderden) uit deze deelschool kunnen zich op het dr. Aletta Jacobs College de Russische taal eigen maken. Docente mevrouw Alexandra Lebedinskaia werkt samen met de leerlingen uit de nieuwe methode Ruslan, bestaande uit een kleurrijk werk- en tekstboek met veel communicatieve situaties en met authentieke teksten waarin ook veel aandacht wordt besteed aan de Russische samenleving van nu. De leerlingen krijgen een cd waarmee zij ook thuis de uitspraak kunnen oefenen.

Woordvoerder drs. Marcel Stoeten vertelde over het Centre for Russian Studies dat zich richt op de studie van Rusland en de taal en cultuur van dit land. De AJC’ers leerden veel over de eeuwenoude gebruiken en tradities die nog steeds in Rusland in ere worden gehouden.

Daarnaast konden ze bij een taalspelletje laten zien wat zij al op het Aletta geleerd hebben tijdens de Russische taallessen van hun docente mevrouw Lebedinskaia.

De heer Stoeten liet de groep ook kennismaken met snoepjes, koekjes en chocolaatjes uit Rusland en dat viel erg goed in de smaak.