Burgemeester onder de indruk van Rijksmonument Oosterpark

HOOGEZAND -Burgemeester Adriaan Hoogendoorn, wijkwethouder Jan Jakob Boersma en gebiedsregisseur Jordy Hovingh hebben een bezoek gebracht aan het Oosterpark in Hoogezand.

Het Oosterpark heeft sinds 2001 de status van Rijksmonument en gedurende de afgelopen vijf jaar is de gemeente in nauwe samenwerking met het Buurtcomité Oosterpark en de bewoners druk doende met de voorbereiding en de uitvoering van een grondige restauratie van het park.

De burgemeester prees de initiatieven van het Buurtcomité Oosterpark, dat zich zo inzet om dit in onze gemeente zo unieke Rijksmonument zijn mooie uitstraling terug te geven en het toekomstbestendig te maken voor volgende generaties.

Zorgen zijn er wel bij de commissieleden. Met name de ontwikkelingen betreffende appartementenbouw, kamerverhuur en slecht onderhouden panden langs de Hoofdstraat en de Stationsweg, beide grenzend aan het park en de daaruit voortvloeiende problemen, geven aanleiding tot ongerustheid.

Na zijn rondgang door het Oosterpark sprak de burgemeester van : “Een speciale plek, een monument van een bijzondere schoonheid, met prachtige vijverpartijen en een mooie mix van aanwonenden. De inzet van het Buurtcomité Oosterpark levert voor het behoud van dit monument een zeer positieve bijdrage.”

Op de foto staan van links naar rechts: Harte Ebels, Irene Terpstra, Astrid Boekholt, wijkwethouder Jan Jakob Boersma, burgemeester Adriaan Hogendoorn en Elzo de Visser tijdens de rondgang door het Oosterpark.

Kijk voor meer informatie op www.oosterparkhoogezand.nl