Alzheimer Café staat ditmaal in het teken van juridische zaken

RODEN - Op donderdag 6 februari staat het Alzheimer Café in het teken van ‘Juridische zaken – wat je beter maar kunt regelen voordat het te laat is’.

Het Alzheimer Café iseen trefpunt voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met dementie.

„Wanneer u dingen regelt voor het te laat is dan betekent dit ‘ontzorging’. Veel mensen stellen dergelijke stappen uit, maar wanneer u uw testament heeft opgemaakt, geeft dit rust en voorkomt dit wellicht conflicten rond de erfenis.”, aldus de organisatie. Maar wie regelt de lopende financiële zaken en behartigt uw wensen bij leven wanneer u zelf niet meer kunt beslissen? Wie kent uw afspraken en wachtwoorden, wie weet wat er met uw ‘minder waardevolle’ bezittingen moet gebeuren? Wie neemt het voor u op wanneer u zelf niet meer kunt communiceren met artsen en verzorgenden? Op deze vragen proberen drs. Rinette de Jong als nalatenschapscoach en notaris mr. Bert Rijks notaris antwoord te geven. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

De inloop van de avond is om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur in Fletcher Hotel-Restaurant Langewold in Roden. Opgave is niet nodig en de avond is vrij toegankelijk. Voor informatie kunt u terecht bij Welzijn in Noordenveld: 050 3176500.