Herdruk boek over Foxhol en Foxholsterbosch

FOXHOL - Er komt een tweede druk van het boek over de geschiedenis van Foxhol en Foxholsterbosch. Het boek is geschreven door Daan Hulsebos. Hij is als vrijwilliger actief bij de Historische Vereniging Hoogezand – Sappemeer e.o. Hij is daar bestuurslid en redacteur van het verenigingsmagazine Pluustergoud.

Het boek werd op 30 november vorig jaar in de Klabbe gepresenteerd en alle 550 beschikbare exemplaren waren in zeer korte tijd uitverkocht.

Ondersteund door de Historische Vereniging en een financiële bijdrage van een aantal sponsoren is het de auteur gelukt het boek in tweede druk aan te bieden voor de aantrekkelijke prijs van 30 euro.

De oplage is beperkt. U kunt het boek bij voorkeur reserveren door uw naam en adres en het aantal gewenste exemplaren vóór 15 februari te mailen naar boekfoxhol2019@kpnmail.nl Telefonisch reserveren kan ook: 0598-323642.

Over het boek

Foxholsterbosch had in het verleden een bloeiende industrie met drie aardappelmeelfabrieken en meerdere scheepswerven, daarnaast had Foxhol een welvarende middenstand met meer dan vijftig winkels, transportbedrijven en boerderijen. Zowel industrie als middenstand komen uitgebreid aan bod in dit boek.

Ook het onderwijs in Foxhol wordt uitvoerig besproken, ondersteund door vele schitterende klassenfoto’s uit het verleden. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan het rijke verenigingsleven in Foxhol, zoals de voetbalclub, de gymnastiekvereniging, de visclub, de zwemclub en vele andere verenigingen, ook weer geïllustreerd met schitterende unieke foto’s.

Daarnaast worden de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, de religie, de komst van de Molukkers en het Foxholstermeer behandeld in dit boek en wordt er een hoofdstuk besteed aan ‘bekende’ Foxholsters.

Verder wordt er een beschrijving gegeven van alle panden in Foxhol en Foxholsterbosch vanaf 1832 en de bewoners van deze panden, voor zover bekend, worden eveneens beschreven.

Totaal 270 bladzijden uniek materiaal met bijna 600 foto’s, waarvan meer dan 90 schoolfoto’s.