Dicht- en vertelmiddag in Kunst- en Cultuurhuis De Ent in Hellum

Gedurende de week van 30 januari t/m 5 februari staat Nederland in het teken van de Nationale Poëzieweek. Op zondag 2 februari houdt stichting De Draad samen met de Woordtalenten en Vertelcafé Pazzipanten een dicht- en vertelmiddag in Kunst- en Cultuurhuis De Ent.

Het motto van de Nationale Poëzieweek is dit keer: De Toekomst Is Nu. De toekomst begint nu, niet alleen met de reuzensprongen van een revolutie, maar ook met de schuchtere pasjes van een peuter die voor het eerst rechtop staat, een kind dat voor het eerst alleen naar school fietst. De eerste kus. De eerste job. Poëzie is er voor elke stap die je zet in een steeds grotere wereld. De dichter begeleidt je met zijn woorden bij elke nieuwe droom.

Kunst- en Cultuurhuis De Ent biedt een beloftevol toekomstperspectief voor poëzieliefhebbers. Maar liefst 14 dichters en vertellers zullen ieder vanuit een eigen perspectief een interessante bijdrage leveren op het motto De Toekomst is Nu.

Deelnemende dichters en vertellers

De deelnemende dichters en vertellers die door stichting De Draad zijn uitgenodigd om hun visie te geven op de toekomst zijn: Anka Willems, Bert Schaap, Bianca Neeltje Holst, Dina Hartman, Eddy Wullink en Sjouktje Kopenga. Vertelcafé Pazzipanten is vertegenwoordigd door Ina de Raad en Menno Prins. De Woordtalenten presenteren zich met Gerard Rozeboom, Joyce Bodewes, Mara Naomi Min en Remda Spoelstra. Spoken Word uit Groningen is prettig vertegenwoordigd met Ingrid Oomen en Tammy Blue.

De muziek wordt verzorgd door De Ukeleles. Jan Hesseling is de middagpresentator.

Aanvangstijd: 14:00 uur, De Ent is open vanaf 13:00 uur.

Kunst- en Cultuurhuis De Ent, Bovenpad 13 in Hellum.