Feestelijke opening Kindcentrum Het Galjoen

HOOGEZAND Vrijdag 24 januari vond de feestelijke opening van Kindcentrum Het Galjoen plaats.

Met het toevoegen van de kinderopvang aan het gebouw is een compleet kindcentrum ontstaan. Naast peuteropvang biedt Prokino nu ook kinder- en buitenschoolse opvang.

Volgens de directeur van de school, Sylvia Roofthooft is Kindcentrum Het Galjoen een gemoedelijke en een kleinschalige locatie waar de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en waar een mooie basis voor hun verdere toekomst gelegd kan worden.

„De school heeft ook de verstevigingsoperatie achter de rug, dit als onderdeel van het gemeentelijk Scholen-programma waarin wordt toegewerkt naar aardbevings- en toekomstbestendige scholen in 2021. Het doel was het realiseren van een aardbevingsbestendige school die jaren mee kan.”

Wethouder Erik Drenth van gemeente Midden-Groningen heeft het gebouw geopend door middel van het doorknippen van een lint.

Het verbouwen en het verstevigen van de school heeft veel impact gehad. Maar gelukkig is dit zoveel mogelijk beperkt doordat veel werkzaamheden tijdens vakanties plaatsvonden. Zo is voorkomen dat leerlingen tijdelijk naar een andere locatie moesten.