Dress for Success Hoogezand-Sappemeer genomineerd

Dress for Success Hoogezand-Sappemeer is in de regio Groningen genomineerd voor de ING actie Help Nederland Vooruit. Er is kans op een geldbedrag tussen de 1000 en 5000 euro. Van dit geld kan nieuwe kleding en schoenen worden aangeschaft.

Twee jaar geleden kwam Dress for Success onder één dak bij Kledingbank Maxima in Sappemeer. Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie om mensen door middel van gratis sollicitatiekleding te helpen op weg naar een betaalde baan. De gemeenten in de provincie Groningen en Noord-Oost Drenthe verwijzen mensen met een uitkering die solliciteren, naar Dress for Success voor een kleedsessie.

Dress for Success

Tijdens een kleedsessie mag iemand gratis een complete set kleding uitzoeken. Een kleedsessie bij Dress for Success duurt ongeveer anderhalf uur. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De kleding moet niet alleen geschikt zijn voor een sollicitatiegesprek, maar ook passen bij iemands figuur en persoonlijkheid. Daarnaast worden er nog diverse nuttige sollicitatietips en adviezen gegeven. De uitgekozen sollicitatiekleding mag men houden. Heeft men succes, dan volgt een tweede kleedsessie, om kleding voor naar het werk uit te kiezen.

Sinds de opening in 2017 heeft Dress for Success Hoogezand-Sappemeer al meer dan 100 mensen geholpen. 75% daarvan, heeft binnen een jaar een baan gevonden. Dress for Success Hoogezand-Sappemeer is afhankelijk van giften en donaties. Het te winnen geldbedrag is dan ook meer dan welkom, zodat Dress for Success ook in de toekomst veel mensen kan blijven helpen om goed gekleed naar een sollicitatiegesprek te gaan.

Stemmen

Stemmen kan itot en met 12 februari via www.helpnederlandvooruit.nl/doel/dress-for-success.