Regionale voorronde voorleeswedstrijd in Borg Welgelegen

SAPPEMEER - Op 5 en 12 februari gaan 16 kinderen van basisscholen uit de gemeente Midden-Groningen voorlezen vanuit de voorleesstoel in de prachtige Borg Welgelegen in Sappemeer.

Wie het mooiste voorleest mag door naar de halve finales en daarna naar de provinciale ronde in Veendam. En wie weet, in mei naar de landelijke finale in Amstelveen.

Naast de twee regionale voorrondes in Borg Welgelegen vinden nog 15 voorrondes plaats in de provincie Groningen.

Twee deskundige jury’s bepalen welke voorlezers doorgaan naar de volgende ronde. Op 5 februari bestaat de jury uit: burgemeester Adriaan Hoogendoorn, Jacqueline Roelofs, manager Biblionet Groningen en Daphne Geluk, consulent onderwijsondersteuning zieke kinderen.

Op 12 februari zitten in de jury: wethouder Erik Drenth, Nineke Kupers, directeur CBS Groen van Prinsterer Nieuwe Pekela en Ida Buijs, bibliotheek Hoogezand consulent voor Leven Lang Leren en kunstenaar.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Meer informatie is de vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl