Vier manieren om je tuin kidsproof te maken

Aangeboden door: Hovenier-Weetjes.nl

Wanneer de zon begint te schijnen willen de kinderen vaak zo snel mogelijk naar buiten. Niet iedere tuin is de perfecte plek om in te ravotten. Wil jij een waar speelparadijs voor de kleintjes maken? Volg dan deze vier tips, zodat ze een plekje hebben waar ze onbezorgd kunnen spelen.

Scherm je tuin goed af

Je wilt zeker weten dat jouw kinderen veilig in de tuin zijn en niet zomaar weglopen. Daarom is het belangrijk om je tuin goed af te schermen. Dat doe je bijvoorbeeld door een schutting te plaatsen. Er zijn allerlei soorten schuttingen verkrijgbaar, van houten exemplaren tot modellen met stenen en planten. Wil je een schutting die bij jouw tuin past? Ga dan met een tuinarchitect rond de tafel zitten om een tuinontwerp te maken. Een echte specialist weet namelijk precies wat ervoor nodig is om een mooie en veilige tuin aan te leggen.

Zorg voor buitenspeelgoed

Een grasveld is vaak al genoeg om op te spelen, maar soms vinden de kleintjes het leuk om speelgoed in de tuin te hebben. Denk hierbij aan een zandbak, een kleine tipi of aan een echt klimtoestel. Zorg er bij de laatste optie wel voor dat je zachte tegels op de grond legt. Je hoeft bovendien niet altijd groots uit te pakken. Soms is een emmertje met stoepkrijt al voldoende om de kinderen bezig te houden.

Maak een moestuin

Wil je jouw kinderen leren om van de natuur te genieten? Dan is een moestuin een goede start. Bouw een klein moestuintje met genoeg plek om wat wortels, kool, radijsjes of aardappels te laten groeien. Laat de kinderen meedenken, bijvoorbeeld door hun favoriete groenten uit te zoeken. Vervolgens zorgen jullie er samen voor dat de plantjes optimaal groeien, waarna jullie een heerlijke maaltijd maken met verse groenten uit eigen tuin.

Geef ze hun eigen loungeplek

Je hebt misschien wel een terras ingericht met loungespullen voor volwassenen, maar heb je ook aan de kinderen gedacht? Ook zij vinden het heerlijk om van het zonnetje te genieten. Koop daarom wat kindermeubilair voor in de tuin. Een tuinset is soms al voldoende, maar je maakt de boel wat speelser door ook kleine hangmatjes op te hangen. Zorg voor een tafel waar ze lekker aan kunnen tekenen of maak ze blij met een echte schommelstoel. Des te comfortabeler de tuin is, des te groter de kans dat je kleintjes buiten te vinden zijn.