De leukste klusjes in het voorjaar

Aangeboden door: Hovenier-Weetjes.nl

Het voorjaar is misschien wel het leukste jaargetijde van het jaar. Het zonnetje komt namelijk weer tevoorschijn, bloemen beginnen te bloeien en de vogeltjes zingen uit volle borst. Krijg jij hier spontaan energie en een goed humeur van? Begin dan alvast met deze drie leuke klusjes in en rondom het huis die perfect passen bij het vrolijke voorjaar.

Klusje één: begin met de tuin

Heb jij ook zo’n zin om deze zomer te relaxen in je eigen tuin? Denk er dan over na om in het voorjaar opnieuw je tuin te laten aanleggen. Dit doe je allereerst door onkruid te wieden, te snoeien en het gazon aan te pakken. Schakel daarna een hovenier in om de tuin eens goed onder handen te nemen. En zodra de tuin is opgeknapt, is het tijd om met de aankleding te beginnen. Grote kans dat je spontaan een vakantiegevoel krijgt, als je nieuw tuinmeubilair koopt of de boel eens opfrist met wat nieuwe kussens en plantenpotten.

Klusje twee: voorjaarsschoonmaak

Hoewel schoonmaken misschien niet je grootste hobby is, is de voorjaarsschoonmaak wel dé manier om de winter uit je huis te verjagen. Extra voordeel: je zult je daarna zeker voldaan en trots voelen. Zet de muziek dus lekker aan, gooi de ramen open en begin met poetsen.Maak de koelkast schoon, lap de ramen en was de gordijnen. Naast poetsen hoort het opruimen van de kasten en de zolder (en oude spullen weggooien of weggeven) ook bij het creëren van een schoon en opgeruimd huis.

Klusje drie: de make-over

Zo’n schoon en opgeruimd huis vraagt om een make-over. Dit doe je door de muren een fris kleurtje te geven of wat meubilair te vervangen. Bij het voorjaar horen bovendien lichte kleuren en veel planten en bloemen. Wil je wat inspiratie opdoen? Kijk dan eens in woonbladen of online, of neem lekker de tijd om eens te gaan shoppen.