Expositie Fotografieproject Midden-Groningen

Trappelende voetjes in het zwembad in Muntendam, het Torentje van Trips in Borgercompagnie, vrolijke alpaca’s in Siddeburen, ze zijn allemaal te zien in winkelcentrum De Hooge Meeren. Vanaf komend weekend zijn een maand lang daar en in de hal van Kielzog posters van foto’s te bewonderen, gemaakt door studenten Fotografie van het Noorderpoort Coleege Groningen.

De expositie bestaat uit prachtige foto’s gemaakt bij diverse culturele en recreatieve organisaties en geven een uniek en heel divers beeld van het toeristische aanbod in onze regio. Publiek kan hun stem uitbrengen op de mooiste foto en zo kans maken op mooie prijzen, zoals een VIP arrangement bij het Kielzog in Hoogezand en een diner voor twee.

30 locaties

Tijdens een projectweek van het Noorderpoort College Groningen in samenwerking met Marketing Midden-Groningen, bezochten tweedejaars studenten fotografie meer dan dertig locaties in de hele gemeente. ,,Het Groninger schaatsmuseum in Sappemeer was heel interessant,” vertelt student Kenley Uil. ,,De eigenaar kon goed uitleggen en wist echt veel te vertellen. De oudste schaatsen van rond zeventienhonderd en achttienhonderd vond ik het mooist, dat ze toen al zoiets konden maken.

De bibliotheek in Hoogezand was dé ontdekking van Judith Kruier. ,,Een mooi, nieuw gebouw waar ze heel veel dingen hebben naast de boeken.” Kim Nieborg dook het zwembad in tijdens de zwemlessen bij zwemschool De Krabbelaar in Muntendam. ,,Het viel me meteen op dat ze zoveel leuke materialen gebruiken waarmee de kinderen op een speelse manier watervrij worden gemaakt. Het is heel gemoedelijk, de groepjes zijn klein en de zwemjuffen heel aardig.”

Breng je stem uit

Van alle locaties die de studenten hebben bezocht, is de mooiste foto opgenomen in de expositie. Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen op de beste foto via de Facebookpagina Ontdek Midden-Groningen. Daarmee kan je leuke prijzen winnen: VIP-kaarten voor een voorstelling naar keuze in Kielzog, een diner voor twee bij Restaurant Italia of een drone. Neem dus snel een kijkje in het winkelcentrum of Kielzog, of ga direct naar https://www.facebook.com/OntdekMiddenGroningen.