Vincent Beving naar halve finale voorleeswedstrijd

SAPPEMEER Ook de naam van Vincent Beving staat op de lijst met kinderen, die zich hebben geplaatst voor de halve finale van de provincie Groningen van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De halve finale vindt plaats op 25 maart in Winschoten. Inzet is dan een ticket voor de provinciale finale die woensdag 15 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam wordt gehouden. 

In Borg Welgelegen in Sappemeer werd vanmiddag de tweede ronde gehouden van de gemeente Midden-Groningen. De kinderen werden beoordeeld door wethouder Erik Drenth, Nineke Kupers, directeur CBS Groen van Prinsterer Nieuwe Pekela en Ida Buijs, bibliotheek Hoogezand consulent voor Leven Lang Leren en kunstenaar.

Uiteindelijk kreeg de leerling van groep acht van OBS De Tandem uit Zuidbroek de meeste punten. Femke Dallinga van groep acht van De Wegwijzer uit Zuidbroek legde beslag op de tweede plaats. Zij vervangt Vincent als hij onverhoopt verhinderd is om aan de halve finale mee te kunnen doen.

Vorige week werd Trishala Damrie winnaar van de eerste ronde van de gemeente Midden-Groningen. Zij en Vincent mogen zich een jaar lang de beste voorlezers van de gemeente Midden-Groningen noemen.

Kijk op Trishala winnaar eerste ronde

Paul Abrahams