Trouwen in vroeger tijden

HOOGEZAND De voorbereidingen voor de theaterproductie ’t Huwelijk zijn in volle gang. Het theatrale huwelijk zal eind deze maand plaats vinden in de kerk in Noordbroek en Boerderijcafé Mausel in Noordbroek.

Daar zijn ook trouwfoto’s van vroeger te zien uit heel Midden-Groningen. Speciaal voor Valentijnsdag lichten we er alvast een paar uit.

Dit zijn Roel en Mattie Wolthuis in 1970 op het draaibruggetje bij de scheepswerf. Om bij hun huis te komen moesten ze over het bruggetje, dus was het leuk om daar een foto te maken. Voor zover zij weten zijn zij het enige bruidspaar dat daar een foto heeft laten maken.

Herman en Roelie Snitjer trouwden in 1970 in het gemeentehuis van Hoogezand. Het prachtige glas in lood raam is op deze foto goed te zien.

"Een stralende en erg warme zomerdag in Hoogezand. De volgende dag regende het pijpenstelen. We hebben dus heel veel geluk gehad."

Klaas Mulder en Trudy Jansen zijn in 1948 getrouwd vlak voor vertrek naar Suriname in het gemeentehuis van Sappemeer. Een jaar later is Sappemeer samengegaan met de gemeente Hoogezand.

Hennie Kluppel is aan de Hoofdweg in Slochteren tegenover de Fraeylemaborg geboren en getogen. Hier was de kruidenierszaak van haar ouders. In 1960 trouwt ze met Tienko Mollema en ze poseren voor de winkel en de borg.

Grietje Tonkens en Gerrit Timmer trouwden in 1947 in een zelfgemaakte jurk en in uniform in het gemeentehuis van Noordbroek. Zij werd in 1917 geboren in Stootshorn. Gerrit Timmer, geboren in 1921, was tot halverwege de oorlog bakkersknecht bij bakker Tepper in Harkstede en bezorgde ook brood in Stootshorn. Zo leerde hij zijn aanstaande vrouw kennen. Hij dook tijdens de oorlog onder bij zijn toekomstige schoonfamilie.