Valentijnstaart voor Stichting Jong Goud Slochteren

SLOCHTEREN De inmiddels traditionele D66-Valentijnstaart is dit jaar aangeboden aan Stichting Jong Goud Slochteren.

Jong Goud Slochteren is een groep jonge vrijwilligers die zich al een aantal jaren bezighoudt met de leefbaarheid van de jongeren in Slochteren.

Dit doen zij onder andere door activiteiten te organiseren voor en door jongeren, maar ook voor andere doelgroepen. Deze activiteiten worden afgestemd op de wensen en ideeën van de inwoners.

Jong Goud Slochteren wil jongeren een kans geven om hun talenten te ontdekken en te gebruiken. Een manier om dit te doen is deelname aan een Europese uitwisseling, waar jongeren de kans krijgen een kijkje te nemen bij andere culturen.

Volgens D66 Midden-Groningen allemaal activiteiten die erg belangrijk zijn. Jongeren weten zich te organiseren en beseffen dat ook zij deel uitmaken van de Europese gemeenschap.

De taart is uitgereikt aan een delegatie van de jongeren. Dit gebeurt op de tijdelijke eigen plek in ’t Olderloug in Slochteren. Binnen afzienbare tijd hopen de jongeren te kunnen verhuizen naar een nieuw onderkomen in de te realiseren Houtstek Slochteren.