Drie kerken concert met burgemeester Adriaan Hoogendoorn

SAPPEMEER Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen kruipt zondag 23 februari achter het monumentale Lohmanorgel van de Doopsgezinde kerk in Sappemeer.

Hij doet dit in het kader van het Drie kerken concert, dat voor de tweede keer op de agenda staat.

Bij het Drie kerken concert wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in drie kerken een concert gegeven. Dit zijn achtereenvolgens de Doopsgezinde kerk, de Sint Willibrorduskerk en de Koepelkerk, alle in Sappemeer.

De organisten Carel van Aurich, Henk Koster én Adriaan Hoogendoorn bijten om 14.00 uur in de Doopsgezinde kerk het spits af. Hierbij wordt niet alleen het Lohmanorgel maar ook een kistorgel bespeeld.

Dit eerste concert duurt drie kwartier. Vervolgens steken de bezoekers – die slechts één keer een kaartje hoeven te kopen – de Noorderstraat over om naar de Sint Willibrorduskerk te wandelen.

Daar worden zij, na een kopje koffie of thee te hebben gedronken, getrakteerd op optredens van Capriccio Clarinet Orchestra en dameskoor De Dames Zingen.

Daarna worden de bezoekers geacht zich lopend, fietsend op per auto naar de Koepelkerk te begeven. Zij hebben hiervoor 45 minuten de tijd; in die tijdspanne wordt in de Koepelkerk een glaasje fris en glühwein geserveerd.

Om 16.30 uur begint vervolgens het laatste van de drie concerten. Met Eeuwe Zijlstra op het Van Oeckelenorgel en Jan Vermaning op trompet.

Een kaartje kost 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang. U wilt reserveren? Stuur een mail naar 3kerkenconcert@gmail.com