LTC NOHN: rennen mag ook bij OldStars tennis voor senioren

SAPPEMEER Tennisvereniging LTC NOHN uit Sappemeer houdt woensdag 18 maart wederom een clinic OldStars tennis en wel van 15 tot 16 uur in de hal van TV Stirum in Hoogezand. Inloop is vanaf 14.30 uur.

,,Het idee voor OldStars tennis is ontsproten bij het G-tennis, daar wordt gespeeld wordt met een iets zachtere bal, de groene bal”, zegt oud-voorzitter André Romp. ,,Ik zat in de ledenraad van de tennisbond en wat je zag was de terugloop bij met name het aantal oudere leden, omdat het spelletje te snel wordt voor hen. Maar als je bij een vereniging weggaat, krijgt ook je sociale leven eveneens een knauw. Toen dacht ik, hoe gaan we dit probleem oplossen en heb gedacht, er is walking football, waarom is er geen tennis-variant, daar moeten we wat voor bedenken.”

Groene ballen

Het gaat om een nieuwe vorm van tennisspelen voor senioren. ,,Er wordt gespeeld met groene ballen. Deze bal is wat zachter dan de gele waardoor je wat harder kunt slaan en de bal mag twee keer stuiteren, maar dat hoeft niet.” Alhoewel er één tegen één gespeeld kan worden is twee tegen twee beter, geeft André aan. ,,Omdat er meer spel is duren de rally’s langer. We spelen tot vier gewonnen games en bij 4-4 volgt een tie-break. Voor de rest verandert er niet zoveel, de velden blijven gelijk.” Maar in tegenstelling tot walking football mag er bij OldStars tennis wel worden gerend, maar is het haast nooit nodig.

De eerste clinic vond 19 februari plaats ,,Het was een geslaagde dag. Het aantal deelnemers had wel iets meer mogen zijn. Gelukkig meldden zich ook nieuwe leden aan, waaronder een aantal oud-leden, die nu weer verder gaan met tennissen. Wat dat betreft is het eerste succes geboekt.” Na de open dag van LTC NOHN van 28 maart en het openingstoernooi van het seizoen op 29 maart is dinsdag 31 maart de aftrap van het OldStars tennis. Waarna bij LTC NOHN iedere dinsdagmorgen vanaf 9.30 uur onder deskundige leiding deze nieuwe vorm van seniorentennis op het prgramma staat. Voor wie wil kan voorafgaand meedoen aan een verantwoorde warming up.

Beschermheer Tom Okker

Het OldStars tennis wordt door heel Nederland uitgerold. Beschermheer is voormalig toptennisser Tom Okker. ,,Ook de bekende professor Erik Scherder ondersteunt het initiatief helemaal dat senioren blijven sporten. Bij tennis moet je snel reageren op situaties die ontstaan en als je dat regelmatig doet train je je hersenen ook weer. Nu het door heel het land uitgedragen wordt hoor je veel dat mensen het een geweldig idee vinden. Het is nu vooral de vraag, hoe krijg je het bij de mensen. Het vergt een bepaalde mindset, je moet er aan beginnen wannneer je er zelf aan toe bent. Het is ook belangrijk dit verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan uitwisselingen met deelnemers van diverse clubs tot bijvoorbeeld het organiseren van kampioenschappen. Iedereen kan zich bij OldStars tennis aansluiten, het is niet leeftijdgebonden. Verder is het sociale aspect een belangrijke factor. Na het tennissen drinken we bijvoorbeeld koffie en dat dan om beurten iemand iets meeneemt voor erbij.”

Wie meer informatie wil of zich wil aanmelden kan contact opnemen met André Romp via romp@netwizard.nl of 06-51665052.

Cindy Houwen