Corona boodschappenservice helpt eerste ‘klant’ in Muntendam

Marja Timmermans (47) uit Muntendam opent de deur, doet een stap terug en begroet Ilona van der Poel. De laatste bezorgt uit naam van de Boodschappenservice Muntendam een tas met boodschappen.

Van der Poel is de mede-initiatiefnemer van de Boodschappenservice Muntendam. Die is in het leven geroepen om dorpsgenoten in deze coronacrisis, die de deur niet uit mogen of durven, te helpen. Timmermans is de eerste ‘klant’. ,,Ik vind het super dat jullie dit doen”, zegt ze tegen Van der Poel, die deze boodschappenservice met acht anderen doet.

Mogelijk besmet met coronavirus

Marja Timmermans mag de deur niet uit. Ze is mogelijk besmet met het coronavirus en ook is ze longpatiënt. ,,Mijn kleinzoon van twee jaar heeft het virus gehad. Dat is gelukkig geweest.” De Muntendamse heeft koorts, 38.6 graden. Ook heeft ze al overgegeven.

Timmermans heeft vanmorgen voor het eerst soep gehad. Van der Poel heeft voornamelijk groenten en vlees gehaald. ,,Voor vier dagen voldoende”, schat de bezorger in. Met een ‘tikkie’ worden de boodschappen afgerekend. ,,Doe gerust nogmaals een beroep op ons.”

Mensen zeggen vaak dat ze zich wel redden

De zieke Muntendamse heeft ook een hondje. Dit dier laat ze nu achter de woning, in een afgeschermde ruimte, los. Timmermans kan ook een beroep doen op het tweede vrijwilligersinitiatief in het dorp: Hulpgroep Muntendam. Opgestart door Lisanne Zwart.

Via de Facebookpagina Hulpgroep Muntendam wil Zwart mensen die hulp nodig hebben - onder meer uitlaten hond, grijze of groene container bij de weg zetten en onderhouden van de tuin - in contact brengen met Muntendammers die hen willen helpen.

Van der Poel en Esmay Doeve kwamen vorige week met het idee voor de Boodschappenservice Muntendam. Dat ze pas vandaag hun eerste ‘opdracht’ hebben gehad vindt, Van der Poel niet zo vreemd. ,,De mensen zijn hier nuchter en zeggen vaak dat ze zich wel redden.”