Leerlingen muziekschool krijgen online muziekles

HOOGEZAND ,,Voor muziekles is het niet goed om drie weken, of nog meer, geen les te hebben,” vertelt Tim Nobel, coördinator van de Kielzog Muziekschool. ,,Dus toen het bekend werd dat we moesten sluiten vanwege het coronavirus, zijn we zo snel mogelijk overgegaan op online les geven.” De leerlingen van Kielzog hoeven dus geen les te missen. Voor alle instrumenten worden de lessen online ingezet, met hun eigen docent.

,,We werken met Zoom, een programma waarmee je elkaar kunt zien en horen maar ook bladmuziek kunt delen of even snel een YouTube fragmentje kunt sturen. Er is één nadeel, het geluid heeft wat vertraging dus samenspelen lukt niet. Bij de koorlessen is dat lastig dus daar heeft de docent een online tutorial gemaakt die alle leerlingen kunnen bekijken en meezingen.”

Klarinetdocent John de Beer heeft de eerste online lessen er al op zitten. ,,Het is een prima oplossing voor deze ongewone situatie. Leerlingen blijven lekker bezig en je kunt aanwijzingen geven. Maar we zien wel uit naar het weer normaal lesgeven op de muziekschool. En vooral dat samenspelen weer mag. Dan kunnen orkesten en ensembles ook weer repeteren en concerten geven.”