Afhaalservice bibliotheken Midden-Groningen succesvol van start

HOOGEZAND Ook de bibliotheken in Midden-Groningen doen hun best om de inwoners zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn in deze vreemde tijd. Zo is er een groot online aanbod met e-books, luisterboeken, leermogelijkheden en voorgelezen prentenboeken.

Ook is een afhaal- en bezorgservice gestart in de bibliotheken. Deze aanvraagservice verloopt tot nu toe erg succesvol. Zo zijn er in Hoogezand al een prachtig mooi aantal van 203 aanvragen binnen gekomen voor het afhalen en bezorgen van boeken. Slochteren heeft 20 aanvragen gehad, Zuidbroek 21 en Harkstede heeft zo’n 13 aanvragen gehad.

De bibliotheek van Siddeburen verhuist volgende week naar de nieuwe locatie in het MFC en zal daarna ook weer toegevoegd worden aan de lijst met bibliotheken die een afhaal- en bezorgservice aanbieden. Daar zijn tot voor de verhuizing zo’n 10 aanvragen binnen gekomen.

Het totale aantal aanvragen van de bibliotheken in de provincie ligt nu op bijna 2000. De reacties van klanten zijn alleen maar positief: iedereen is erg blij en dankbaar dat er boeken geleend kunnen worden.

Boeken aanvragen

Het klaarmaken van de aanvragen gaat met de grootste zorg. De boeken worden met handschoenen in plastic tasjes verpakt, waarna 72 uur gewacht wordt voor de reservering mag worden afgehaald of bezorgd mag worden. Ook wordt 72 uur gewacht met het verwerken van ingeleverde boeken. Dit om enige kans op besmetting te voorkomen.

Wilt u ook boeken lenen van de bibliotheek? Dat kan via https://biblionetgroningen.nl/afhaalservice

U kunt alleen boeken aanvragen die aanwezig zijn bij de bibliotheek waar u deze wilt ophalen of van wilt laten bezorgen; kijk dus in de online catalogus welke boeken u wilt en of deze aanwezig zijn. Op de website kunt u lezen hoe het aanvragen precies in zijn werking gaat.