Goff Miedema schrijft 'Hoogezand en Sappemeer in oorlogstijd'

HOOGEZAND Het magazine 'Hoogezand en Sappemeer in oorlogstijd' van Goff Miedema is klaar.

De inwoner van Hoogezand vertelt in het magazine met 32 pagina's een aantal verhalen van oorlogsslachtoffers en getuigen van de Tweede Wereldoorlog die hem zijn verteld en overhandigd toen hij werkzaam was in zorgcentrum Voor Anker in Hoogezand, van 1977 tot 2006.

"De officiële presentatie van het magazine in Voor Anker is door de coronacrisis in het water gevallen", vertelt Miedema. "Het was de bedoeling om een exemplaar aan te bieden aan burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen en aan Jannie Hesselink-Boswijk. Zij was wethouder van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en altijd nauw betrokken bij Voor Anker. Haar moeder heeft daar gewoond en nu woont ze er zelf."

De burgemeester heeft het magazine inmiddels ontvangen en ook Jannie Hesselink-Boswijk kan de verhalen lezen. Zij heeft namelijk een exemplaar gekregen van medewerkster Ina Tingen van Voor Anker. Ze heeft er bovendien voor gezorgd dat alle bewoners van Voor Anker een magazine hebben gekregen.

Er zijn 2000 exemplaren gedrukt. Dankzij een financiële bijdrage van enkele bedrijven en van de gemeente Midden-Groningen wordt het magazine gratis verspreid onder de bewoners van woonzorgcentra in Hoogezand en Sappemeer. Dat gebeurt in de komende dagen.

"Het magazine is voor twee euro ook te koop in de winkels van Bruna en Primera", vertelt Miedema. "Desgewenst bij mij thuis aan de Bachlaan 7. Tussen 18.00 en 19.00 uur wordt een tafel geplaatst met daarop de magazines en een bakje voor de betaling van twee euro."