TV De Stirum: ‘Het is even niet anders. Wees soldair!’

HOOGEZAND Net als andere verenigingen heeft TV De Stirum te maken met de gevolgen van het coronavirus. Hoe gaat de tennisvereniging hiermee om? Bestuurslid Marianne Buijs van de club vertelt.

,,Leden hebben hun lidmaadtschap nog niet opgezged, en eigenlijk toont iedereen begrip voor de situatie. De kosten lopen natuurlijk wel gewoon door. Een van onze leden benoemde het als volgt: ‘Het is even niet anders, je bent lid van de vereniging. Wees solidair!’ Met de contributie merken we dat de meeste leden gelukkig gewoon betalen. De KNLTB adviseert om het te innen omdat betalingen voor huur en onderhoud gewoon doorlopen. Wij als bestuur zijn achter de schermen druk bezig om te kijken hoe we hier verder mee om moeten gaan. We missen wel kantine inkomsten en dat is in ons geval een behoorlijke post. Er zijn normaal gesproken op alle dagen competities of trainingen. Met 19 KNLTB competitieteams door de week en in het weekend, en iedere woensdag een interne competitie is het vooral in de zomer vaak druk op de banen maar ook op het terras. En dat missen we. De tennistrainer die weliswaar niet in vaste dienst is bij ons, verliest ook een belangrijk deel van zijn inkomsten , dus ook voor hem hopen we dat deze situatie snel voorbij is.”

Nieuwsbrief

,,We houden onze leden over de nieuwsfeiten op de hoogte via email. Daarnaast hebben we natuurlijk de website www.tvdestirum.nl, Facebook, een clubapp en een Nieuwsbrief. Normaal gebruiken we de Nieuwsbrief om te informeren maar nu willen we zorgen dat onze leden 'aangehaakt' blijven. Onze club moet het vooral van de gezelligheid hebben, en dat is nu erg lastig nu we elkaar fysiek dus niet zien. Daarbij komt dat we sinds dit jaar verhoudingsgewijs veel nieuwe jeugdleden hebben. Gelukkig hadden we voor de kinderen en ouders 8 maart net een tennismiddag georganiseerd, maar het liefst zien we die kinderen nu op de buitenbanen spelen natuurlijk.”

Inhalen

,,Als bestuur hebben we bijna dagelijks via de app contact en blijven we redelijk goed op de hoogte. Sommige teams spelen in plaats van competitie nu een pubquiz op afstand, of wandelen in wisselende tweetallen met uiteraard 1,5 meter afstand. We hebben 290 leden op dit moment, onze jongste lid is 7 en de oudste is 92 jaar. We merken ook bij onze leden dat ze heel graag de baan op willen, en aanvankelijk waren er ook wel enkelingen die bedenkingen hadden waarom je niet gewoon kon gaan tennissen, omdat je toch ver uit elkaar staat. En dat is natuurlijk ook wel zo maar ondertussen weten we dat het belangrijk is dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft.”

,,Als club doen we er alles aan om straks op zo creatief mogelijke wijze te zorgen dat onze leden de gemiste uren voor een deel kunnen inhalen. We hopen dat de competities (KNLTB en intern) alsnog ingehaald kunnen worden en desnoods in een verkorte versie. We staan in de startblokken en kunnen binnen een week een en ander regelen.”

Cindy Houwen