Roland van der Velde van Telecombinatie Hoogezand: ,,We repareren nu ook telefoons aan huis”

HOOGEZAND Telecombinatie Hoogezand in winkelcentrum De Hooge Meeren biedt zowel thuisbezorgen als reparatie aan huis aan. Eigenaar Roland van der Velde legt uit.

,,In de winkel bieden we alles aan op het gebied van telefonie voor alle providers. Je kunt ook los een telefoon kopen bijvoorbeeld. Door het coronavirus is het lastiger voor mensen om langs te komen. Wat we doen is met de klanten via telefoon of e-mail bespreken wat de wensen zijn. In de winkel maken we alles klaar en brengen het vervolgens naar de klant. We zetten gegevens van de oude telefoon over naar de nieuwe en nemen accessoires mee. Dat is een extra service die we bieden.”

,,Voor reparaties heb ik een warmteplaat en reparatiebox bij me. Gemiddeld kost een reparatie me tussen de 30 en 45 minuten. Ik herstel de telefoon ter plekke en de mensen kunnen dan met pin betalen of ik stuur een tikkie. Ik vind dit leuk om te doen, de reparaties deed ik al, maar voornamelijk voor bedrijven.”

Binnen de perken

,,We konden de winkel openhouden, en dus bij klanten langsgaan”, aldus Roland. ,,Het is best spannend, want je weet totaal niet wat de crisis brengt. De omzet is wel iets minder, maar gelukkig is het zeker binnen de perken gebleven. Je moet als ondernemer wel steeds wat verzinnen. Vooral in het begin van de coronacrisis was er onzekerheid, ook voor ondernemers, maar je moet er zelf wat van maken zowel in goede als in slechte tijden. Steeds meer communicatie gaat via app en telefoon, dat is de nieuwe manier en dat zal wel zo blijven. Mensen gaan naar de winkel voor de service. Je moet bereikbaar blijven voor de klant. Dat is ook ondernemerschap. Wij onderscheiden ons door de service, wij hebben veel voor klanten over. We willen toegankelijk, laagdrempelig en makkelijk te benaderen zijn.”

Roland merkt dat de manier van winkelen verandert in deze coronatijd. ,,Mensen komen nu doelgericht naar de winkel, hebben speciaal iets nodig. We krijgen nu ook veel oudere klanten die vragen of we via Facetime kunnen installeren, zo willen en kunnen ze toch contact houden met anderen in deze periode. De waardering is groot dat we dit doen. We hebben deze maand trouwens een actie, we verloten een grote barbecue. Iedereen die deze maand een aankoop bij ons doet maakt kans.”

Kijk voor meer informatie op de website telecombinatiehoogezand.nl.

Cindy Houwen