SP stelt vragen over verstopte enquête sluiting station Sappemeer-Oost

SAPPEMEER De Statenfractie van de SP is niet tevreden over de wijze waarop de provincie het onderzoek uitvoert rondom de mogelijk sluiting van station Sappemeer-Oost.

SP Midden-Groningen vond de enquête op het internet en deelde deze op sociale media waardoor er wat bekendheid ontstond.

SP Statenlid Joke Lesman: “De provincie lijkt te kiezen voor een online onderzoek als enige methode die nu mogelijk is als gevolg van de corona-crisis. Daar hebben wij begrip voor, maar dan moet die breed en actief gecommuniceerd worden. Daarnaast kan het wat ons betreft niet zo zijn dat als gevolg van de Corona-crisis de sluiting er zo maar even zonder grondig onderzoek wordt doorgezet.”

De Statenfractie roept het college op om vooral de gestelde voorwaarden uit de motie van december 2017 te handhaven. Het onderzoek moet uitgevoerd zijn en er moet getest zijn met alternatieve vormen van vervoer. Joke Lesman: “Als daardoor de eventuele sluiting, die wij ongewenst blijven vinden, pas op een later moment kan plaatsvinden, dan is dat zo. Het kan niet zo zijn dat de reizigers van station Sappemeer-Oost de dupe worden van de huidige omstandigheden.”