Kunst, bescherming en corona komen samen in beschilderde beschermplaten

HOOGEZAND Onlangs heeft Cas Harms van Harms Autoschades in Hoogezand een plexiglazen beschermplaat aan laten brengen in de receptieruimte ter bescherming van cliënten en personeel in verband met het coronavirus.

Op zich misschien niet zo bijzonder, echter deze beschermplaat is beschilderd door de Groningse kunstenaar Dolf Verlinden. Met deze bewerking brengt de kunstenaar wat vrolijkheid aan in deze tijden van corona. Verlinden is geen onbekende in de kunstwereld en heeft onlangs nog een tentoonstelling in het Groninger Museum gehad.

Onder de naam DOORKUNST is Dolf nu een kunstproject gestart. Kunstenaars van binnen en buiten de regio nodigt hij uit plexiglazen schermen artistiek te bewerken voor winkels, kapsalons en praktijken.

Onder gunstige condities kunnen bedrijven een bewerkte beschermplaat huren of eventueel kopen in overleg met de kunstenaar. “Het project DOORKUNST maakt van de nood een deugd”, aldus Verlinden. “Het bedrijf krijgt een mooie beschermplaat met een origineel kunstwerk, de kunstenaar een kans in deze tijd van beperkingen zijn werk te tonen en ook te verkopen.”

Harms Autoschades is een van de eerste bedrijven in de omgeving die dit project van harte ondersteunt.

Voor nadere informatie over dit project kunt u de website www.doorkunst.com raadplegen of mailen naar: info@dolfverlinden.nl