Koos Hensen van HEMA Hoogezand: ‘De laatste weken neemt de drukte snel weer toe’

HOOGEZAND HEMA Hoogezand heeft een kleine aanpassing aan de formule gedaan. Dit stond al in de planning, maar is naar voren gehaald, legt eigenaar Koos Hensen uit.

,,We hebben een aanpassing aan de formule gedaan. De sokken en de panty’s hadden we altijd bij elkaar, dat is veranderd. Nu ligt uitgestald voor wie het is. Dus nu hangt alles voor de dames bij elkaar, net als kleding voor heren en kinderen. Dit sluit aan bij hoe de consument winkelt.

Verder is de indeling van de winkel veranderd. Er zijn wat stellingen uitgegaan, waardoor er meer ruimte is voor rekken en presentatietafels. We hadden de verandering voor de zomer gepland staan, maar vanwege corona hebben we het naar voren gehaald, het was toch rustig in de zaak. We hebben dit allemaal met het personeel gedaan. Ze lopen hier al jaren en weten van de hoed en de rand. Het bovenste stuk van de muren tot aan het plafond heeft een interieurbouwer gedaan. We zijn in week 16 begonnen en in week 20 waren we klaar.”

Koffiecorner

De horeca mocht maandag weer open, dus ook de koffiecorner in de HEMA. Hensen en zijn team waren er helemaal klaar voor. ,,De ruimte tussen de tafels is volgens de richtlijnen van Horeca Nederland. Je mag met twee personen aan een tafeltje zitten en met vier uit hetzelfde gezin. Wij hebben nu tafeltjes voor twee personen. Hetzelfde geldt voor het terras, die is eveneens weer open en daarvoor gelden dezelfde richtlijnen. Vooraf voeren we een gesprekje met de mensen of ze bijvoorbeeld verhoging hebben of andere klachten. Ons personeel wijst vervolgens het tafeltje aan.” Nu mogen we er eerst dertig mensen op toelaten, vanaf 1 juli als alles goed gaat 100. Dat betekent voor ons op het oude niveau.”

,,Gelukkig hebben we verschillende pijlers waar we op draaien. Wat je ziet is als één onderdeel wat minder loopt, zoals nu de horeca, andere weer aantrekken. Gelukkig was de eetcorner er wel, dat is wel op het peil gebleven van voor de coronatijd. De bezoekersaantallen zijn wel behoorlijk gedaald, met name in het begin. De laatste weken loopt de drukte snel weer toe.”

Cindy Houwen