Geniet extra lang van mooie zomeravonden met een tuinhaard

Aangeboden door: krulalltech.nl

Deze zomer zullen we vooral doorbrengen in onze eigen achtertuin. Daarom is een tuinhaard een zeer welkome verrijking. Houdt u er ook zo van om tot laat in de veranda of op uw terras te zitten? Met een tuinhaard maakt u de heerlijke zomeravonden nog langer en geniet u van de gezonde buitenlucht en het knapperende haardvuur wanneer u maar wilt.

Kampvuurgevoel 

Als u zich hierop oriënteert, merkt u dat er enorm veel keuze is onder de tuinhaarden. De tuinhaard is vergelijkbaar met een open haard. U hebt prachtig zicht op het vlammenspel, ervaart de karakteristieke geur van het verbrande hout en u geniet van de behaaglijke warmte van het vuur. Kortom, met een tuinhaard creëert u het onvervalste kampvuurgevoel. Bent u een echte grillmaster en bakt u graag uw eigen pizza’s? Het is bij bepaalde typen ook mogelijk om een speciaal pizzarooster aan te brengen. Maar ook gesloten tuinhaarden winnen steeds meer aan terrein. Het aanbod is zeer breed en ze hebben een hoog rendement van circa 65 procent. Dit type haard is ook perfect om uw veranda op een veilige manier mee warm te stoken, waarbij u veel minder brandhout nodig hebt.

Tuinhaarden trends

Dit seizoen zijn er diverse trends op het gebied van tuinhaarden. Zo zijn de gesloten buitenhaarden van onder meer Reny erg populair. Die zijn vervaardigd van het weerbestendige Cor-Ten staal en gaan daarom ontzettend lang mee. De kans op rondspringende vonken wordt tot een minimum beperkt doordat de deur van een Reny haard is voorzien van keramisch glas. Bovendien zorgt het gesloten systeem voor een hoger rendement en hebt u geen rook- en stankoverlast. De uiteenlopende modellen van Forno kenmerken zich door het strakke design. Daarom passen die trendy haarden naadloos bij iedere denkbare stijl in de tuin. Door het dikke en dubbelwandige Cor-Ten staal is iedere Forno kachel slijtvast en bewaart die de warmte optimaal.

Speciale showtuin

Als u zich in tuinhaarden verdiept, maakt u kennis met de vele typen terraskachels van uiteenlopende merken. Daarom is het verstandig om u goed te laten adviseren, voordat u tot aankoop overgaat. Sommige uitvoeringen zijn prima geschikt om het jaar rond buiten of in uw veranda te staan. Gelukkig maar, want de meeste haarden zijn niet bepaald licht in gewicht. Ook is het niet vanzelfsprekend dat u de ruimte hebt om de tuinhaard binnen te zetten. Zoekt u een duurzame haard die tegelijkertijd een fraaie eyecatcher is? Dan bent u aan het juiste adres bij Krul Alltech. Hier wordt u voorzien van nuttige informatie over correct gebruik, het onderhoud, de beste plek voor een buitenhaard en schone verbranding. Ook heeft het team van Krul Alltech de onderdelen en de expertise in huis om de haard in veranda’s met een dakdoorvoer in te bouwen. Ook de speciale showtuin is een rit naar het Noord-Hollandse Benningbroek meer dan waard. Want hier kunt u een keur aan tuinhaarden in het echt zien branden.

Verwaarloosbare stookkosten             

Ook voor mensen die zich oriënteren op een houtkachel om binnen te plaatsen, is het interessant om Krul Alltech te bezoeken. U vindt er namelijk ook een breed assortiment houtkachels van Scandinavische makelij. Deze milieuvriendelijke kachels zijn echte sfeermakers. Onder de naam Alltech worden er pelletkachels  geproduceerd. Die zijn er in prachtige designs, brengen veel sfeer en zijn enorm efficiënt. Daarbij komt dat u met een pelletkachel profiteert van gebruiksgemak en verwaarloosbare stookkosten.