Ontwerp een koets van de toekomst

SLOCHTEREN Op zaterdag 19 september wordt voor de 25e keer de Fraeylema Koetsentocht gehouden. Tal van historische rijtuigen voorgetrokken door paarden rijden dan een route door Slochteren en omgeving.

Een sliert van oude koetsen, met een koetsier op de bok met vaak verklede mensen aan boord. Vroeger was een koets een belangrijk vervoermiddel. Maar hoe zou de koets van de toekomst eruit zien? Zouden er nog wielen aanzitten en staan er nog paarden voor of liever een langharige yak zodat je ook meteen wol en melk hebt? Kun je met die koets naar school in plaats van met je fiets?

Museum Landgoed Fraeylemaborg organiseert in samenwerking met Stichting Fraeylema Koetsentocht en Museum Landgoed Nienoord een ontwerpwedstrijd voor kinderen: Ontwerp de koets van de toekomst!

Alles mag: tekenen, plakken, bouwen van lego, maken van hout, plastic of knutselen met wc rollen. Hij mag klein worden of heel groot. Er zijn eveneens prijzen te winnen.

Lever je koets in bij de Fraeylemaborg of stuur je ontwerp digitaal naar info@fraeylemaborg.nl Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd te vermelden. Inleveren kan tot dinsdag 15 september 2020.

De gemaakte ontwerpen zullen worden tentoongesteld in de Oranjerie van de Fraeylemaborg. De prijsuitreiking is op zaterdag 19 september 2020 bij de Fraeylemaborg tijdens de Koetsentocht, om 16 uur.