146 passagiers naar Kreta met eerste vlucht van Groningen Airport Eelde na uitbraak van de coronacrisis

Donderdagmiddag zijn 146 passagiers vanaf Groningen Airport Eelde naar Heraklion op Kreta gevlogen. Het was de eerste vlucht van het vliegveld sinds de uitbraak van de coronacrisis.

Luchtvaartmaatschappij Transavia hervatte donderdag haar vluchten naar zowel Kreta als Mallorca vanaf Groningen Airport Eelde. Transavia schortte de vluchten van en naar Groningen Airport eerder op vanwege het coronavirus. Het vliegveld meldt dat het vanaf september ook weer mogelijk is om met TUI naar Las Palmas op Gran Canaria te vliegen.

Corendon

Vliegmaatschappij Corendon liet onlangs weten de vluchten vanaf Eelde deze zomer niet te zullen hervatten. Corendon heeft de bestemmingen naar Turkije (Bodrum en Antalya) en Kreta voor volgend jaar wel weer in het schema opgenomen. Dat geldt ook voor de vluchten naar het Britse Kanaaleiland Guernsey van Sunair.

De coronacrisis heeft voor Eelde grote financiële gevolgen. Hoe groot het verlies is, is nog niet duidelijk. Het vliegveld heeft een beroep gedaan op het coronanoodfonds van het Rijk.