Gerard Renkema doet stapje terug. Yannick Lutterop nieuwe fractievoorzitter D66 Midden-Groningen

Gerard Renkema uit Hellum heeft besloten een stapje terug te doen. Hij draagt het fractievoorzitterschap van de D66 in de gemeenteraad van Midden-Groningen na het zomerreces over aan Yannick Lutterop uit Hoogezand.

Renkema maakte het besluit te stoppen als fractievoorzitter bekend in de algemene ledenvergadering van zijn partij. ,,Hoewel ik het fractievoorzitterschap altijd met veel plezier vervuld heb, heeft de ‘coronatijd’ me wel aan het denken gezet over de manier waarop ik de komende jaren wil invullen. De conclusie was dat het tijd werd om een stapje terug te doen”, liet hij bij die gelegenheid optekenen.

Gerard Renkema kwam in 2002 als opvolger van Jan Niezink in de gemeenteraad van Slochteren. Sindsdien heeft hij zich als fractievoorzitter voor een breed scala aan onderwerpen ingezet. De leefbaarheid in de dorpen had zijn bijzondere aandacht.

Bij de laatste verkiezingen - voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen -was Renkema lijsttrekker voor de democraten. Bij de start van die gemeente in 2018 nam hij het fractievoorzitterschap op zich.

Yannick Lutterop

Yannick Lutterop kwam in 2017 - als nummer 2 op de lijst - nieuw in de gemeenteraad. Hij is lid van de agendacommissie en fungeert regelmatig als voorzitter van de raadscommissie.