Hoogezand twee Ridders in de Orde van Oranje-Nassau rijker: Fokkelien Boelens-Eerhard en Ko Schrik

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen heeft Fokkelien Boelens-Eerhard en Ko Schrik uit Hoogezand vrijdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Beiden zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zowel de 87-jarige Schrik als de tien jaar jongere Boelens heeft zich op verschillende manieren vele jaren ingezet voor de sport in de toenmalige gemeente Hoogezand-Sappemeer en (later) de gemeente Midden-Groningen.

Verder zetten zij zich al 25 jaar in voor Stichting Plaatselijk Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (POSO) en zijn zij ook al zo lang als vrijwilliger actief in zorgcentrum Sint Jozef in Sappemeer.

Schrik is bovendien al 48 jaar vrijwilliger bij de Odd Fellows in Winschoten. Binnen deze organisatie heeft hij een landelijk project opgezet, waarbij kinderen die het slachtoffer zijn geworden van oorlogssituaties financiële steun krijgen.

Verlate uitreiking

Vrijdagochtend had Hoogendoorn ook al lintjes uitgereikt aan zeven inwoners van Midden-Groningen die 24 april koninklijk onderscheiden waren, maar de bijbehorende versierselen vanwege de coronacrisis nog niet in ontvangst hadden kunnen nemen.

Het betreft Jan Willem van Timmeren (61) uit Kolham, Tiny Davids-Uuldriks (71) uit Hoogezand, Kor Vos (79) uit Kropswolde, Thallie Huizinga-Roelofs (74) uit Overschild, Hans Beeftink (72) uit Lageland, Annelien de Winter-Wijffels (72) uit Noordbroek en Wilhelmus Johannes Quax (64) uit Kropswolde.

Vier andere gedecoreerden, de dames Hess Busselaar-Bieleveld en Holtrust en de heren Roggema en De Haan, moesten ook vrijdag verstek laten gaan. Zij krijgen hun lintjes op een later tijdstip.