HS’88 jeugd volop in beweging: komend seizoen gratis techniektrainingen

HOOGEZAND HS’88 start vanaf het seizoen 2020/2021 met wekelijkse gratis techniektrainingen voor de jongens en meiden van de JO10 tot en met de JO15 teams. Via de techniektraining gaat HS’88 de jeugdspelers elke week de mogelijkheid bieden om extra te trainen en beter te worden.

Hoofd jeugdopleidingen Marcel de Groot is blij dat HS’88 een volgende stap zet in de ontwikkeling van de jeugdopleiding binnen de vereniging: “We hebben Niels Londeman aangesteld als hoofd- techniektrainer en hij wordt ondersteund door veertien trainers. Deze groep staat te popelen om met veel beleving de trainingen te geven, met als insteek om onze jeugdspelers beter te maken.’’

Elke vrijdagavond worden er trainingen aangeboden die gericht zijn op het doorontwikkelen van de basistechnieken, denk aan bal aannemen, passen en trappen, dribbelen en drijven en het 1 tegen 1 duel. Deze technieken zullen worden aangeleerd in leuke oefenvormen en partijvormpjes. Ook wordt er coördinatietraining gegeven die er op gericht is de motoriek van de jeugd te verbeteren. De individuele ontwikkeling staat centraal bij de techniektraining.

Met het aanbieden van techniektrainingen maakt HS’88 de volgende stap in de professionalisering van de jeugdopleiding. “Medio augustus wordt duidelijk hoe jeugdspelers zich kunnen aanmelden voor de trainingen, vanaf wanneer de trainingen starten en op welk tijdstip de trainingen plaatsvinden. We zijn een grote vereniging en willen hogerop met onze jeugd. Door het verbeteren van de techniek van onze jeugdspelers, worden spelers individueel beter en dat komt ten goede van de prestaties van onze jeugdteams. Zo snijdt het mes aan twee kanten,” aldus De Groot.

Ook voorzitter Bernd Zinger is zeer verheugd dat HS’88 techniektrainingen voor eigen jeugdleden gaat aanbieden. “We zijn een maatschappelijk betrokken vereniging en bieden daarom de techniektrainingen gratis aan bij onze jeugdspelers. Voetbal moet voor iedereen toegankelijk zijn. We zijn er trots op dat maar liefst veertien trainers zich belangeloos inzetten om de jeugd binnen onze vereniging naar een hoger plan te tillen.”

De techniektrainingen zijn onderdeel van het nieuwe structuurplan, waar de afgelopen maanden hard aan gewerkt is door de Technische Commissie. Er wordt ondertussen de laatste hand gelegd aan een nieuw jeugdstructuurplan. De organisatie wordt aangescherpt en afspraken duidelijk omschreven. Aan het begin van het nieuwe seizoen wordt het plan gepresenteerd aan de leden.