500 huurwoningen in de wijk Gorecht-West Hoogezand krijgen zonnepanelen

500 huurwoningen met een ‘minder goed energielabel’ in de wijk Gorecht-West in Hoogezand krijgen zonnepanelen. Dit is een pilot van woningcorporatie Lefier.

In deze pilot brengt Lefier zonnepanelen aan zonder dat dit onderdeel is van een renovatie- of nieuwbouwproject.

‘We hebben een selectie gemaakt op basis van een aantal criteria, onder andere het energiebeleidsplan, het huidige energielabel en de ligging van het dak’, legt projectleider Wilfred Schepers in een persbericht uit. ‘We starten met 500 woningen die een minder goed energielabel hebben.’

Tegen een kleine huuraanpassing 6 tot 10 zonnepanelen

De huurders van de geselecteerde woningen krijgen de komende weken een brief met de vraag of zij tegen een kleine huuraanpassing zonnepanelen op hun woning willen.

Afhankelijk van de mogelijkheden van de woningen en het verbruik van de bewoner worden 6 tot 10 panelen per dak geplaatst.

Het is de bedoeling dat de eerste panelen eind augustus worden gelegd.

Verdubbeling bij geslaagde pilot

Lefier heeft voor de pilot voor Hoogezand gekozen omdat het aardbevingsdossier in de gemeente Midden-Groningen tot vertraging heeft geleid bij enkele verduurzamingsprojecten. De pilot wordt eind dit jaar geëvalueerd. Schepers: ‘Als deze succesvol is, gaan we kijken naar verdere uitrol van zonnepanelen binnen ons hele werkgebied.’

Bij een geslaagde pilot denkt Lefier aan het verdubbelen van het aantal woningen met zonnepanelen. Lefier heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Ecorus.