Vakantievertier in de bibliotheek

HOOGEZAND Er worden weer kleinschalige activiteiten georganiseerd in de bibliotheek Hoogezand. In de zomervakantie is er elke woensdagochtend van 10:30 tot 12:00 uur een kinderactiviteit in het eLAB in het kader van het Aardbijenfestival of Vakantielezen.

Aardbijenfestival

„Bij de Bibliotheek zijn we gek op aardbeien en bijen, en dat wilden we graag combineren tot een groot en fleurig festival! Daarom organiseren we dit jaar de tweede editie van het Aardbijenfestival”, aldus het team van de bieb. De opzet is dez keer wat anders dan normaal: elke woensdagochtend t/m 22 juli in de vakantie is er een activiteit die iets te maken heeft met aardbeien, bijen, en bloemen. Op 15 juli is er een kinderochtend met het robotje Botje Bij, en kunnen kinderen op 22 juli een mooie foto maken voor het greenscreen waar ze op reis gaan naar Aardbeienland. De activiteiten daarna staan in het teken van Vakantielezen.

„Daarbij hebben we een oproep aan iedereen: Stuur ons je favoriete aardbeienrecept! Van Oma's jam tot de meest feestelijke aardbeientaart. We verzamelen, maken en proeven de recepten. Het allerlekkerste recept wordt extra in het zonnetje gezet. Mail ze naar hoogezand@biblionetgroningen.nl”, aldus de organisatie.

Vakantielezen

Na 22 juli staan de woensdag-activiteiten in het teken van Vakantielezen. Vakantielezen is een landelijk project gestart in Groningen waarbij kinderen al lezend naar verschillende werelden reizen zoals Lachland, Sportmanië of Griezelkust.

Dit project is om kinderen in de zomervakantie te laten blijven lezen, zodat de bekende ''leesdip'' van na de vakantie op school minder is en kinderen op niveau blijven lezen. Maar natuurlijk ook omdat lezen gewoon leuk is.

Kinderen kunnen met hun ouders online meedoen aan opdrachten via www.vakantie-lezen.nl en stickers halen in de Bibliotheek. Er zijn ook prijzen te winnen. Daarnaast organiseert de Bibliotheek Hoogezand dus ook nog activiteiten voor kinderen op de woensdagochtend van 10:30 tot 12:00.

De activiteiten zijn gratis en op basis van inloop voor kinderen vanaf 6 jaar.