Henk en Henk nemen in bibliotheek Hoogezand eerste Vakantie-doe-boek van Biblionet Groningen in ontvangst

Henk Bruinink en Henk Bijlholt, de Groninger winnaars van de publieksprijs van de Taalheldenprijs 2019, hebben donderdag in de bibliotheek in Hoogezand het eerste Vakantie-doe-boek van Biblionet Groningen

Biblionet Groningen ontwikkelde het vakantieboek speciaal voor bezoekers van zijn Taalhuizen. Mensen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen hier terecht voor hulp. De deelnemers oefenen er in groepjes, begeleid door vrijwilligers. Of ze kunnen één op één hulp krijgen tijdens het taalspreekuur.

Blijven oefenen met lezen en schrijven

Met het vakantieboek kunnen ze tijdens de vakantie blijven oefenen met lezen en schrijven. Dat is nodig omdat sommige Taalhuizen in de zomervakantie gesloten zijn.

,,Hartstikke mooi. Er staat van alles in. Puzzels, verhalen, tips voor uitstapjes en taaloefeningen. Daar komen we de vakantie wel mee door’, lieten Henk en Henk optekenen. Zij waren laaggeletterd, maar hebben dankzij een cursus bij het Taalhuis een voor hen nieuwe wereld zien opengaan.

Vakantie-doe-boek voor volwassenen die goed taalvaardig zijn

Naast de Taalhuis-editie is er ook een Vakantie-doe-boek voor volwassenen die goed taalvaardig zijn. ,,Een cadeautje van de bibliotheek in tijden van corona”, zei programmamaker Peter Doorn bij de presentatie van het Vakantie-doe-boek.

,,We brengen 500 exemplaren van dit vakantieboek naar verzorgingstehuizen en verdelen de rest over 37 bibliotheken in de provincie.”