Museum de Wachter blijft dit seizoen gesloten voor publiek

Zuidlaren Het bestuur van de stichting Koren- en Oliemolen de Wachter heeft, op basis van de huidige corona regelgeving, besloten dat dit jaar de museummolen de Wachter in Zuidlaren gesloten blijft voor publiek.

Aanleiding van de sluiting voor de rest van het seizoen is het coronavirus. Om te kunnen voldoen aan de strikte regels van het RIVM moeten er veel aanpassingen worden gedaan aan de looproutes in de molen. De looproutes zijn op sommige plaatsen erg smal, zodat de de voorschriften (minimaal anderhalve meter afstand van elkaar) niet voldoende te handhaven zijn.

Daarnaast behoort een groot deel van de vrijwilligers van museum de Wachter tot de risicogroep. Omdat de gezondheid van bezoekers en vrijwilligers boven alles gaat moest het bestuur deze vervelende en teleurstellende beslissing nemen. „We zijn blij met de steun van onze donateurs en vrienden en alle overige betrokkenen die ons unieke museum een warm hart toedragen. Zij helpen ons om dit financieel zware jaar door te komen. We hopen u in het volgende seizoen weer als vanouds te kunnen ontvangen.”

Via de website www.dewachter.nl houden zijn de ontwikkelingen te volgen.