Arend en Titi Hoogstra uit Scharmer zijn 60 jaar getrouwd

SCHARMER Arend en Titi Hoogstra uit Scharmer waren donderdag 30 juli zestig jaar getrouwd. De tuin was feestelijk versierd met slingers en ballonnen en uiteraard mocht een gebakje niet ontbreken.

“Zestig jaar is snel gegaan”, vertelt het echtpaar. “We kennen elkaar al lang. In ons geval was het van een bruiloft komt een huwelijk. Een vriendin van mij ging trouwen en daar kwam ik Arend tegen. Tegen haar moest Arend tante zeggen”, vertelt Titi.

Titi volgde een opleiding in het ziekenhuis in Enschede en ging later terug naar haar ouders in Roodeschool. Ze heeft in Enschede ook haar kraamaantekening gehaald. Tot haar spijt kon ze na haar trouwen niet blijven werken, dat was in die tijd niet de gewoonte.

Het echtpaar is in 1960 in Slochteren getrouwd. “Toen hadden we nog geen woning, we hebben ongeveer een jaar apart gewoond.”

Sinds 1969 wonen ze in hun huidige woning aan de Borgweg. Daar brachten ze drie kinderen groot. Verder heeft het echtpaar zes kleinkinderen en één kleinkind is op komst.

Arend is in zijn tienerjaren met zijn ouders naar de Borgweg verhuisd en daardoor kon hij niet naar de tuinbouwschool. Hij is toen gaan werken bij een tuinbouwbedrijf in Sappemeer. In de winter is hij een avondcursus gaan volgen. Later heeft hij nog verschillende cursussen gevolgd.

Naast zijn volledige baan bij een hoveniersbedrijf in Haren, waar hij na veertig dienstjaren met de VUT ging, heeft hij in de avonduren en in het weekend altijd zelf een kwekerij op de Borgweg gehad. Hij heeft nog steeds een stuk grond aan de Borgweg met bloemen die hij zelf nog verzorgt. Dus ook privé mag hij graag tuinieren, naast het verzamelen van klokken en rondkijken op rommelmarkten.

De 81-jarige Arend en 82-jarige Titi verschillen bijna een jaar. Arend is van 26 oktober en Titi van 2 oktober. Beide verkeren nog in redelijke goede gezondheid en doen alles nog zelf. “Ik doe nog aan gymnastiek”, vertelt Titi.

Cindy Houwen