Virtuele Zuidlaardermarktloop biedt lopers sportieve uitdaging

ZUIDLAREN De Rabobank Zuidlaardermarktloop, die dit jaar op zaterdag 17 oktober zou plaatsvinden, is vanwege de coronacrisis afgelast.

Dat heeft de organisatie van de Rabobank Zuidlaardermarktloop besloten.

Er komt echter wel een virtueel hardloopevenement onder de naam 'Virtuele Zuidlaardermarktloop'. Dit om lopers uit de regio toch een sportieve doelstelling te kunnen aanbieden.

De maatregelen die genomen moeten worden om een fysieke wedstrijd te organiseren zijn fors. De gezondheid van zowel de deelnemers als het publiek mag nooit in gevaar komen. Dit heeft ertoe geleid dat de organisatie dit jaar het besluit heeft genomen om geen loopevenement te gaan organiseren.

Zonder wedstrijden om voor te trainen, kan het voor lopers lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Hoewel evenementen voorlopig niet kunnen plaatsvinden, zijn er genoeg virtuele initiatieven die dit gat opvullen. Bij een virtuele hardloopwedstrijd loop je waar – en soms ook wanneer - je wilt, op afstand, maar toch samen. Het is ook mogelijk om onderling afspraken maken om in kleine groepen te lopen.

Verschillende afstanden

De Virtuele Zuidlaardermarktloop kent drie afstanden, namelijk: 2,2 kilometer (KidsRun), 5 kilometer en 10 kilometer. Kortom, jong en oud kan deelnemen!

Meedoen

De organisatie hoopt natuurlijk zoveel mogelijk lopers te enthousiasmeren en te motiveren om mee te doen aan de virtuele editie van de Zuidlaardermarktloop. Ze nodigt lopers dan ook uit om gericht te trainen voor het loopevenement, om zo op zaterdag 17 oktober goed voorbereid en vol energie van start te gaan tijdens de 'gezelligste loop van Noord-Nederland'.

Inschrijven

Inschrijven voor de Virtuele Zuidlaardermarktloop 2020 kan binnenkort.

Onderdeel Rabocup Assen en Noord-Drenthe

De Rabobank Zuidlaardermarktloop maakt onderdeel uit van het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe. De wedstrijden en het klassement voor 2020 zijn vanwege de coronacrisis recentelijk geannuleerd. De commissie van de Rabobank Zuidlaardermarktloop organiseert zelfstandig en op eigen initiatief de Virtuele Zuidlaardermarktloop.