Kaashuis Wrongel in De Hooge Meeren is vernieuwd

HOOGEZAND Kaashuis Wrongel heeft de vestiging in het winkelcentrum De Hooge Meeren vernieuwd.

"We hebben nu meer assortiment", zeggen eigenaar Marcel Jakobs en Grietus Hoekstra van de winkel aan de Meint Veningastraat. "We hebben nu ongeveer twee meter aan luxe bonbons en chocola erbij. Het is eerlijk, fair trade, chocola. Aan de Meint Veningastraat verkochten we dit al en dat loopt goed. Daarnaast kregen we vragen van onze klanten of we ook hier in De Hooge Meeren de chocola gaan verkopen. We krijgen het van 'Chocoladedroom' uit Niekerk. Ze geven ook workshops chocola maken."

De verbouwing was al een tijdje gepland. Vanwege de coronacrisis en de vakantieperiode besloot het duo de klus nu te klaren. "Na de vakantie trekt het weer aan."

Door de aanpassingen is er meer ruimte in de zaak dan in de oude situatie. "Toen konden we maximaal twee klanten verwelkomen in verband met de 1,5 meter en nu is dat vier. Verder hebben we een nieuwe toonbank, daar sta je echt weer achter, eerder was dat ernaast. Zo is er automatisch meer afstand in verband met het coronavirus."

Tot slot hebben de streekproducten meer ruimte gekregen. De eerste reacties zijn positief. "Het is heel mooi geworden en de gezelligheid is gebleven, dat is wat we van de klanten horen."

De winkel is vanwege de verbouwing drie dagen gesloten geweest.

Cindy Houwen