Tuingoed Foltz houdt exotenmarkt

MEEDEN Op zaterdag 15 en zondag 16 augustus vindt bij Tuingoed Foltz in Meeden een exotenmarkt plaats.

Tal van kwekers en particuliere verzamelaars bieden hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën en andere exoten aan. Een must voor liefhebbers.

De bekende planthunter/verzamelaar/veredelaar Lammert Koning is het hele weekend te gast en houdt op beide dagen drie maal een tuinlezing over zijn plantenexpedities, maar ook over zijn bijzondere palmencollectie en zijn ervaring als veredelaar. De lezingen vinden plaats in de open lucht; per sessie zijn er maximaal 15 tot 20 plaatsen beschikbaar. De lezingen beginnen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Een wereld aan planten

De deelnemers van de Exotenmarkt bieden gezamenlijk letterlijk een wereld aan planten. Zo presenteert kwekerij Koala eucalyptus-soorten uit Australië, brengt Suja Plant onder andere hangende cactussen uit Zuid-Amerika en Afrika en toont Hans Huizing zijn verzameling bol – en knolgewassen uit Zuid-Afrika.

De varens en boomvarens van Wouter van Driel en Foltz komen uit Japan, China en Australië, de schatten van de Kuipplanten Vereniging vooral uit het Middellandse Zeegebied. Kwekerij Amsterdamscheveld verrast met exotische groentes uit verre oorden en Chinese knolgewassen, de agaves en cacteëen van de Agavespecialist komen vooral uit Mexico. De Belg Raf Lenaerts van Botanic Treasures brengt bijzondere bomen en heesters uit Taiwan en Nepal. Paul Shirley presenteert Zuid-Amerikaanse succulenten en Impatiens-soorten uit Afrika en Indonesië. De Olifantsoren van Foltz komen uit (sub)tropisch Azië, de zeldzame Begonia-collectie uit vrijwel alle continenten.

Jungletuin, prairietuin, Salviatuin

De tuinen van Foltz zien er momenteel weer geweldig uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, canna’s, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die momenteel zo uitbundig schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bostuin met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling biedt.

Exotische lekkernijen

Op het terras worden exotische lekkernijen geserveerd. Stichting Kinderhulp Gambia presenteert kleurrijke tuingieters, sieraden, mondkapjes en Afrikaanse decoraties.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.tuingoedfoltz.nl