Het coronavirus zet zijn opmars voort. Bekijk hier de cijfers per gemeente in Groningen

De provincie Groningen noteerde de afgelopen week 46 nieuwe besmettingen met corona. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

In de provincie Groningen is de toename het sterkst in de gemeente Groningen (13 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners). De kaart verbeeldt het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen 7 dagen.

Klik op de gemeenten voor meer info. Je kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven.

Periode: 5 tm 11 augustus. Het RIVM publiceert elk dinsdag een nieuwe update.

Groningen, Westerkwartier en Delfzijl

In de provincie Groningen tellen de gemeenten Groningen, Westerkwartier en Delfzijl verhoudingsgewijs de meeste mensen die besmet zijn of besmet zijn geweest met corona. Loppersum heeft relatief gezien de minste besmettingen.

In heel Nederland kwamen er de afgelopen week 4036 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er 1448 meer dan de week er voor.

Percentage positieve uitslagen loopt op

In Nederland lieten bijna 100.000 mensen zich testen. Dat zijn er 3000 minder dan een week eerder. Het percentage positieve testuitslagen liep op van 2,3 naar 3,6.
Een kwart van de positief geteste personen zit in de leeftijdsgroep van 20 tot 29 jaar.

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen

De afgelopen week werden 38 mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er 6 minder dan een week eerder. Het virus eiste 9 levens. Dat zijn er 3 meer dan een week eerder.

Het reproductiegetal R

Het getal R is gestegen van 1,2 naar 1,3. Dat betekent dat 100 besmette mensen samen 130 andere mensen besmetten. Als R groter is dan 1 breidt de epidemie zich uit. Als R kleiner is dan 1 dooft de epidemie langzaam uit.

NB: de hierboven genoemde cijfers kunnen iets afwijken van de cijfers die de GGD Drenthe en de GGD Groningen zelf publiceren. Dat heeft te maken met de verwerkingstijd en met testresultaten die worden aangeleverd door andere organisaties dan de GGD.