Geslaagd LTC-tennistoernooi WerkmaX Kalkwijck Open

HOOGEZAND Tennisvereniging LTC de Kalkwijck had van 8 tot en met 16 augustus het jaarlijkse WerkmaX Kalkwijck Open toernooi.

Het toernooi werd gespeeld in de categorieën vier tot en met acht in verschillende klasses zoals damesenkel, herenenkel, herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel.

,,Het toernooi verliep prima”, zegt Jan Minnaard, die samen met Geke Minnaard en Henri van der Linde de toernooileiding vormt. ,,We zijn hartstikke tevreden. Veel mensen tennisten lang niet en zijn blij dat het weer kan. En er zijn bijna geen blessures voorgekomen, wat best opvallend is ook gezien de omstandigheden dat ze vanwege het coronavirus lang niet op de baan hebben gestaan.”

In verband met het virus waren er een paar aanpassingen. ,,Normaal duren de speelrondes 1,5 uur maar dan kon het zijn dat er nog net getennist werd, en om ophoping van mensen te voorkomen waren de speelrondes nu twee uur zodat er altijd een baan vrij was. Normaal is er een feestavond, die hebben we niet gedaan. Ook de verloting was afgezegd. We wilden in deze situatie niet langs middenstanders gaan, die hebben het zelf al moeilijk genoeg. Er was geen prijsuitreiking, de te winnen geldprijzen worden overgemaakt.” Verder kregen de teams een koker met tennisballen waarmee ze deze keer het hele toernooi moesten doen. Er was een looproute die de deelnemers langs de organisatie voerde die dan gelijk even de regels kon uitleggen.

Poules

,,We speelden in poules van drie of vier teams waarvan er steeds twee doorgingen naar de volgende ronde, dus iedereen speelde drie wedstrijden. Omdat er elke dag een speelronde minder kon worden afgewerkt hadden we het voorweekend er bij betrokken. Normaal is het toernooi van maandag tot en met zondag.”

Ontspannen

,,Het weer zat ook geweldig mee. Het was wel warm dus hebben we vooral ’s ochtends om 9.00 uur gespeeld en ’s avonds om 19.30 en 21.30 uur, zodat we niet op het warmst van de dag bezig waren. Alleen donderdagochtend was er veel water op de baan, dus die wedstrijd is in de hal binnen afgewerkt. De hitteregels van de tennisbond, de KNLTB, golden dus we hebben elke dag op alle zes de banen parasols geplaatst en een emmer water met twee sponsen. Verder ontstond eengezellige sfeer omdat mensen verspreid over het park tot in de late uurtjes onder de parasols konden nazitten met een drankje ondere heerlijke zwoele omstandigheden.”

Over het aantal deelnemers is de organisatie tevreden. ,,We hadden ietsje minder dan vorig jaar. Toen hadden we 200 en dat was een record. Nu waren dat 170 en daar zijn we enorm tevreden mee. De deelnemers kwamen uit de omgeving en er speelde zelfs een stel dat in de buurt op vakantie was.”

Winnaars

De winnaars van de spannende finalewedstrijden in de vijftien gespeelde onderdelen zijn Henk Oostendorp en Dienke Klunder in GD4, Tom Verschoor in HE5, Marcel Been en Rolf Lambeck in HD5, Miranda Dresme en Sandra Warmolts in DD5, Haris Javorovac in HE6, Harry van Dijk en Klaas Kooi in HD6, Gerda Venema-Uildriks en Gonny de Vries-Barkhuis in DD6, Rolf Eefting en Joyce Dekker in GD6, Stefan Heller in HE7, Frank Pots en Ronald Roelfsema in HD7, Joke Bodewes en Thea van der Werff in DD7, Bert Broekema en Corien Broekema in GD7, Renee Hassing in HE8, Minse Kremer en Maurice Vos in HD8, Niek Hartman en Esther Neeleman in GD8.

Cindy Houwen