Nazomeren in tijden van corona? Reis af naar de Dordogne of de Poitou-Charentes

Aangeboden door: FranceComfort

Bent u deze zomer nog niet weggeweest en is het door alle nieuwsberichten over vakantievierende landgenoten, toch gaan kriebelen om nog op vakantie te gaan? Of bent u er al wel tussenuit geweest maar wilt u nog een keer relaxen?

In het naseizoen is het in de Dordogne ook heel goed toeven. Hetzelfde geldt voor de streek Poitou-Charentes, waar u in het najaar minstens net zo goed geniet van een ontspannen vakantie in de zon. In welke streek ervaart u deze herfst alsnog al het goede dat Frankrijk te bieden heeft?

Eigen vakantiehuis

We waarschuwen u alvast maar even, want de Dordogne is zo ontzettend veelzijdig dat er een grote kans bestaat dat u nooit meer ergens anders vakantie wilt vieren. En waarom ook eigenlijk niet? Met een droom die wordt gekoesterd door velen, behoort dit al helemaal tot de mogelijkheden. Als u een eigen vakantiehuis in Frankrijk koopt, kunt u op vakantie in de Dordogne wanneer u maar wilt. Hoewel u dit misschien niet direct verwacht, laten veel mensen deze wens op het moment in vervulling gaan. Het is een stabiele investering om te beleggen in vastgoed. Bovendien is het vakantiehuis – naast een fijne plek voor uzelf – ook een object dat u aan andere vakantiegangers kunt verhuren. Uw gedroomde vakantiehuis in Frankrijk vindt u bijvoorbeeld op het prachtige vakantiepark Domaine de Lanzac, dat eigendom is van marktleider FranceComfort.

Vakantievilla huren

Is het voor u helaas niet weggelegd om een eigen vakantiehuis aan te kopen? Niet getreurd, want dan kunt u voor een of meerdere weken een riante vakantievilla op Domaine de Lanzac huren. Dat kan overigens ook op het vakantiepark Village des Cigales. Dit is gelegen tussen uitgestrekte wijngaarden. Een sublieme Franse beleving is dus gegarandeerd. Omdat er in de Dordogne een landklimaat heerst, is het er het grootste deel van het jaar goed toeven. Daarom geniet u er ook dit jaar van een perfecte vakantie én een heerlijke nazomer. Elk seizoen heeft zo zijn eigen charme. In de wintermaanden wordt het er behoorlijk koud. Maar in de lente en in de herfst zijn er nagenoeg altijd aangename temperaturen. Ook de gevarieerde, adembenemend mooie natuur maakt de Dordogne geliefd. Het plattelandskarakter dat goed behouden is gebleven, versterkt de uitstraling van de streek nog eens extra. Uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en kronkelende rivieren, wisselen zich hier af met akkers, weilanden en ongerepte natuurgebieden. Ook de kastelen en schilderachtige dorpjes langs de rivier de Dordogne en het culturele erfgoed, zijn het bewonderen meer dan waard.

Cultureel bolwerk

Een andere streek die in de nazomer alles te bieden heeft voor een onvergetelijke vakantie is de Poitou-Charentes. Dit deel van Frankrijk is gelegen aan de Atlantische Oceaan aan de Westkust. Het water is in de herfst vaak nog warm genoeg om te zwemmen, te (kite-)surfen en te zeilen. Wilt u liever cultuursnuiven? Dan komt u in deze regio ook volop aan uw trekken. In het departement Vienne kunt u de hoofdstad Poitiers bezoeken. Het is één van de oudste steden van het land en heeft een rijke historie waarvan de Romeinen de grondleggers zijn. Nog altijd is Poitiers een bolwerk van prachtige antieke gebouwen met eeuwenoude forten en kastelen, tientallen musea en indrukwekkend Romaans erfgoed. Ook in de Poitou-Charentes verhuurt FranceComfort riante vakantie-accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien. U hebt daar de keuze uit maar liefst drie luxe resorts: Domaine Les Forges, Bourg Est – Vigelière en L’Aveneau en Vieille Vigne. Voor ieder vakantiepark geldt dat zowel de villa’s zelf als de parken, zijn voorzien van alle luxe gemakken en moderne faciliteiten die u van een toonaangevende keten mag verwachten. Bovendien treft FranceComfort alle nodige corona-maatregelen, zodat u met een gerust hart kunt genieten.