De leukste tripjes in het najaar (in eigen land)

Aangeboden door: TheBagStore.nl

De zomervakantie is eigenlijk nog maar net achter de rug, maar toch staat over een dikke maand de herfstvakantie alweer voor de deur. Een goed moment dus om eens te kijken waar je naartoe kunt om weer even lekker op te laden.

Covid-19 is nog geen verleden tijd dus blijft het verstandig om te onderzoeken welke pareltjes ons eigen kikkerlandje ons te bieden heeft. En dat zijn er best wel wat! Hieronder een paar tips voor een heerlijk weekje of weekend uitwaaien in het najaar.

Stedentrip in eigen land

Je kunt je weekendtas dames natuurlijk achterin de auto gooien en vertrekken voor een weekendje naar een van de grote steden; Amsterdam, Den Haag of Maastricht. Maar je kunt je ook laten verrassen door een iets kleinere en minder toeristische stad in Nederland. Denk bijvoorbeeld eens aan Hanzestad Deventer, een van de oudste steden van ons land. Deze sfeervolle stad biedt met zijn monumentale panden en oude kerken veel om te bekijken. Ook de echte boekenwurmen kunnen hier hun hart ophalen, want er zijn opvallend veel leuke boekwinkeltjes te vinden. Wil je toch een beetje de vibe van onze hoofdstad voelen maar geen last hebben van alle toeristen? Dan is het een goed idee om de meest Noordelijke stad van ons land een bezoekje te brengen; het historische stadje Dokkum heeft net als onze hoofdstad een grachtengordel met daaraan prachtige oude panden en elegante bruggetjes.

Hutje op de hei

Ook wanneer je jezelf tijdens de herfstvakantie het liefst volledig terugtrekt in de natuur heeft Nederland een heleboel te bieden. Wanneer je kiest voor een natuurcamping kom je terecht op de mooiste, groenste en rustigste plekjes van Nederland. En eigenlijk kun je hiervoor in elke provincie wel terecht. Gelderland is de meest bosrijke provincie van Nederland, er zijn tig geweldige locaties te vinden waarbij je heerlijk vakantie kunt vieren in de groene bossen van de Veluwe. Hou je meer van een weids uitzicht? Dan is Groningen de provincie bij uitstek. Wil je in de ochtend juist even lekker hardlopen over een langgerekt strand? Dan neem je je sporttas mee en zoek je een mooie natuurcamping op in Zeeland. Ook voor een vakantie met kinderen is een natuurcamping vaak een groot succes, want wat hebben kinderen nou eigenlijk nog meer nodig dan een paar regenlaarzen en een plas om in te stampen.

Als herboren na een wellness-weekend

Je kunt er altijd enorm van opknappen; een heerlijk dagje of nog beter, weekendje wellness. Lekker alle zorgen letterlijk en figuurlijk van je af laten spoelen en heerlijk ontspannen met een massage of behandeling. Die ultieme ontspanning is lastig te vinden als je over de koppen kunt lopen. Daarom kun je in plaats van voor een groot wellness centrum ook eens om de hoek kijken bij een kleinere accommodatie. Pak je reistas in en vertrek naar Lienden. Midden in de weilanden vind je hier het Betuwsche Badhuys. Bij deze kleinschalige sauna zul je dan ook meer koeien zien dan mensen (in de weilanden welteverstaan). Hier kun je echt rekenen op persoonlijke aandacht en word je helemaal in de watten gelegd. Wil je echt totale privacy? Het is ook mogelijk om deze sauna te huren voor een maximaal aantal van 16 personen, blijven slapen kan natuurlijk ook gewoon, als je te slaperig bent geworden om naar huis te rijden.