Kielzog en bibliotheek houden Breinfestival

HOOGEZAND In het kader van de Maand van het Brein houden Kielzog en Bibliotheek Hoogezand zaterdag 19 september het Breinfestival.

Een festival voor jong en oud vol activiteiten, workshops en lezingen rondom het thema het Brein. In Kielzog Grand Café is zelfs ‘Brainfood’ te bestellen.

Onderdeel van het festival is een lezing door hoogleraar muziekcognitie Henk Jan Honing over Muziek en het Brein. Hij verzorgt samen met Erik Scherder en Dick Swaab een succesvolle theatertour onder dezelfde naam.

Muzikaliteit, wat is dat eigenlijk? Meeklappen op de maat van muziek: we kunnen het allemaal. Ook het herkennen van een liedje is voor de meesten van ons een fluitje van een cent. Maar hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk?

Henk Jan Honing laat zien dat luisteraars muzikaler zijn dan ze zelf denken. Recente onderzoeksresultaten tonen het onomstotelijk aan: pasgeboren baby’s hebben gevoel voor ritme, kleuters kunnen de maat houden, en volwassenen hebben een feilloos gevoel voor timing. Elke luisteraar is zijn eigen muzikale expert.

Van 14.00 tot 16.00 uur vinden in het Kielzog verschillende activiteiten plaats. Van puzzelen met de escapekoffer van Mutli Escape Groningen tot dammen met leden van Damclub Meeden. Of doe mee aan Train je Brain onder leiding van Gretia Wieringa.

Ook kan een kijkje worden genomen bij informatiestands van Stichting Alzheimer en Kwartierzorg en Welzijn.

Om half vier wordt het convenant dementievriendelijke gemeente ondertekend. De lezing van Henk Jan Honing begint om 16.00 uur.

De activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Een kaartje voor de lezing van Henk Jan Honing kost 7,50 euro. Tickets kunnen worden gereserveerd via de website kielzog.nl