Beste cursusseizoen ooit bij Kielzog

HOOGEZAND Bij Kielzog kunstwerkplaats hebben nooit eerder zoveel cursisten zich ingeschreven voor beeldend-, dans en theatercursussen. Ook het aantal leerlingen voor de muziekschool is licht gestegen en de verkoop voor het aangepaste theaterseizoen loopt in lijn met de verwachtingen.

De balans opmaken: even spannend

Na de Ontdekdagen en de Programmapresentatie(s) wordt bij Kielzog de balans opgemaakt. Voor elk bedrijf in de cultuursector ziet dit jaar er heel anders uit dan andere jaren. ‘Natuurlijk is het dan spannend of onze cursisten, leerlingen en theaterbezoekers erop vertrouwen dat ze bij ons op een veilige manier van kunst en cultuur kunnen genieten.’ zegt Janet Mooi, controller bij Kielzog.

Met 270 inschrijvingen bij de kunstwerkplaats - 10 % meer dan vorig jaar - draait Kielzog het beste cursusseizoen ooit. De inschrijvingen voor de muziekschool lopen nog door en komen nu al hoger uit dan vorig jaar. Met ruim 600 unieke leerlingen per jaar is Kielzog nog altijd de grootste muziekschool van Noord Nederland, op de stad Groningen na. Voor de programmapresentatie werden bijna 500 kaarten verkocht, dat is meer dan vorig jaar. Met de verkoop van zo’n 3500 kaartjes in de week daarop loopt de kaartverkoop op schema. ‘Al met al cijfers waar we erg blij van worden.’ aldus Mooi.

Vertrouwen

‘Dat zoveel mensen zich inschrijven en kaartjes kopen geeft vertrouwen.’ zegt directeur Ids Dijkstra. ‘In maart gooiden we de planning overboord en heeft iedereen zich volop ingezet om op een aangepaste manier toch theater, cursussen en lessen aan te bieden. We weten nu dat we op de goede weg zitten.’ aldus Dijkstra.