Draag zorgeloos je schoenen zonder sokken dankzij deze vijf tips

Aangeboden door: Heerenzaak.nl

We geven het toe, voor de meesten is het idee om zonder sokken je schoenen te dragen best even wennen. We zijn er immers aan gewend dat nagenoeg iedereen sokken draagt. Toch heeft het zo zijn voordelen om zonder sokken je schoenen te dragen. Bij warme temperaturen krijg je immers geen zweetsokken, de kans op blaren is meestal kleiner en je bloedsomloop wordt niet belemmerd door strakke sokken.

Maar hoe kun je zorgen dat je voeten en schoenen ook zonder sokken proper blijven? Wij sommen alvast vijf handige tips voor je op.

Tip 1: propere voeten zijn key

Je voeten wassen en verzorgen is altijd belangrijk, maar des te meer wanneer je van plan bent om zonder heren sokken je schoenen aan te trekken. Door je voeten meerdere keren per dag schoon te maken, voorkom je de ophoping van vieze bacteriën. Zweet stinkt niet, het zijn die bacteriën die voor de vieze geurtjes zorgen.

Het gebruik van een verzorgende crème is bovendien aan te raden. Op die manier houd je de huid soepel en kan je voet blijven ademen. Zo kun je stinkende zweetvoeten vermijden en blijft je huid mooi en gezond. Bijkomend voordeel is dat je zo minder snel last krijgt van vervelende blaren of eelt.

Tip 2: ook propere schoenen zijn belangrijk

Het is vanzelfsprekend dat je ook je schoenen proper moet houden. Besteed dan vooral veel aandacht aan de binnenkant van je schoenen. Voordeel is dat de meeste schoenen gewoon in de wasmachine gewassen kunnen worden. Vergeet ze dan wel niet voor te wassen met de hand en de veters te verwijderen. Gebruik vloeibaar wasmiddel en stel de wasmachine op het fijnwasprogramma in. Was op maximaal 40 graden en kies voor een laag toerental. Laat je schoenen buiten of bij de kachel drogen. Voorkom verkleuring door ze zeker niet in de zon te plaatsen.

Tip 3: kijk of het weer geschikt is

Op een zomerse dag kan het heerlijk verkoelend zijn om zonder sokken in je schoenen te kruipen. Let er wel op dat het zeker niet gaat regenen, want blote voeten en regen zijn geen goede combinatie. Wanneer de voeten immers koud worden, volgt de rest van het lichaam. Een plots temperatuurverandering kan funest zijn voor je immuunsysteem, dus probeer dat te voorkomen en check altijd het weerbericht voor je zonder sokken de deur uit gaat.

Tip 4: zorg voor voldoende afwisseling

Voeten kunnen best tegen een stootje, maar ga niet te vaak blootvoets op stap. Sokken zijn niet voor niets zo populair. Ze bieden warmte, nemen vocht op en beschermen de voeten. Daarom is afwisseling belangrijk. En als het echt té warm is voor sokken, kan je altijd eens voor korte sokken gaan.

Tip 5: besteed aandacht aan een passende outfit

Wie er graag stijlvol bijloopt, zorgt dat zijn schoenen bij de rest van je herenkleding outfit passen. Bij een korte broek kan het erg stijlvol zijn om zonder sokken je schoenen te dragen. Ook de broekspijpen van een lange broek wat oprollen, behoort tot de mogelijkheden. Zo geef je wat extra verluchting aan je enkels. Ook het bovenstuk mag niet uit het oog verloren worden. Een wit overhemd is bijvoorbeeld perfect in combinatie met een korte broek of nazomerse chino.