Techniektraining HS’88 groot succes

HOOGEZAND Bij HS’88 gingen de techniektrainingen met succes van start. Wekelijks kunnen jeugdleden van HS’88 meedoen aan deze training.

De leden van HS’88 van de teams JO10 t/m JO15/MO15 kunnen deze trainingen gratis volgen. De techniektrainingen zijn van hoog niveau en worden gegeven door veertien techniektrainers. „Zo krijgt ieder kind de kans om zich te ontwikkelen als voetballer en word je misschien wel net zo goed als Arjen Robben”, aldus de club.

Enthousiaste reacties vanaf het veld

Voor aanvang hadden 100 jongens en meiden zich aangemeld voor de training. De trainers hadden er ook zin in. „Het is super om de kinderen voetbaltechnieken te leren, waar ze een betere speler van worden. Draaien, bewegen, schieten, dribbelen en passen. Eén worden met de bal. Het is gaaf om dat over te brengen op de jeugd”, aldus Niels Londeman, hoofdtechniektrainer van HS’88.

De jeugdleden zelf waren blij dat ze nieuwe technieken kunnen leren. “Het was leuk en leerzaam, maar wel vermoeiend. Het helpt me om een betere voetballer te worden, want ik wil later prof worden”, aldus één van de deelnemers. Ook een andere speler kwam moe, maar voldaan van het veld: “Ik vind techniek erg belangrijk om anderen uit te kunnen spelen en een goede pass te geven.” Andere enthousiaste reacties vanaf het trainingsveld waren: “Ik vind het heel erg leuk. Ik leer door vooral dingen goed te herhalen” en “ik leer harder rennen, meer door te zetten en allerlei trucjes”.

Hoofdjeugdopleiding Marcel de Groot is trots op wat de trainers hebben neergezet. “Het is fantastisch om te zien dat ruim 100 kinderen techniektraining krijgen. We zijn zeer tevreden over de opkomst en kijken dan ook terug op een training die gesmeerd liep.”

De HS’88 techniektrainingen zijn er iedere vrijdagavond van 18:00u tot 19:15u en zijn gratis voor leden van HS’88 van de JO10 t/m JO15/MO15.

Wil je ook meedoen? Ga dan naar de website en meld je aan voor de techniektrainingen.