Jeugd van Froombosch getrakteerd op voetbaltoernooi en hamburgers

FROOMBOSCH Op de velden van de voetbalvereniging van Froombosch vond afgelopen zaterdag een leuk toernooitje plaats. De jeugd uit het dorp - dus niet alleen voetballers van de club - was uitgenodigd voor het toernooitje dat volledig in het teken stond van gezelligheid. Afsluitend was er een gezamenlijke barbeque.

Het idee voor deze middag ontstond al in het begin van de zomer. De sloop van het dorpshuis stond bijna te gebeuren. Denise Oomen was als een de moeders uit Froombosch bezorgd dat de jeugd - voordat de professionele slopers hun werk konden doen - het leegstaande pand wel even zouden aanpakken. „Ik plaatste een oproepje op Facebook waarop Henk Gernaat van de bouwcommissie van het nieuwe dorpshuis contact met Oomen zocht.

„We hebben de jeugd gevraagd niet zelf te gaan slopen en als beloning schotelden we ze een leuke activiteitenmiddag voor”, legt Henk uit. Het werkte. De jongeren uit Froombosch lieten het dorpshuis ongemoeid waarop ze in augustus heerlijk met elkaar gingen kanoën met een afsluitende barbeque. „Maar goed we hadden nog zoveel hamburgers over”, lacht Denise. „Toen zijn we op het idee gekomen een voetbaltoernooi te organiseren met na die tijd een broodje hamburger, van de bbq.” Gelukkig kon hun idee doorgang vinden dankzij de gastvrijheid van de plaatselijke voetbalvereniging.

Met een grote opkomst en een heerlijk nazomer-zonnetje was deze sportieve middag net zo geslaagd als de kano-middag. „Geweldig hoor, een grote pluim voor de jeugd. Het was ontzettend gezellig en ze hebben woord gehouden.”

Jessica Koning